Koken Persoonlijk

Mijn zeven favoriete ingrediënten


Ik vind het leuk om regelmatig nieuwe ingrediënten uit te proberen, maar natuurlijk heb ik ook mijn vaste favorieten. Ingrediënten die ik er altijd weer bij pak en die me nooit vervelen. Vandaag deel ik ze met je en ik vertel waarom deze ingrediënten zo geliefd zijn door mij. Bovendien deel ik veel lekkere recepten die één of meerdere van mijn lievelingsingrediënten bevatten. Deze blogpost zit dus vol inspiratie voor in de keuken. 🙂

Yoghurt
Ik houd ontzettend van yoghurt. Ik eet al jaren iedere dag een schaaltje yoghurt met een scheutje Roosvicee na het avondeten. Beetje saaie gewoonte misschien, maar een kommetje yoghurt verveelt me gewoon nooit. Mijn favoriet is de halfvolle milde yoghurt van Albert Heijn, maar ik vind Griekse yoghurt met wat stukjes verse kiwi ook heerlijk. Wat ik verder leuk vind aan yoghurt is dat je het heel goed in cakes en taarten kunt verwerken. Zo lekker!

Favoriete recepten:

Sinaasappel

Sinaasappel
De sinaasappel vind ik een heerlijk ingrediënt vanwege zijn veelzijdigheid. Ik ben gek op vers sinaasappelsap en ook gebruik ik deze vrucht graag in baksels. Als je de rasp van een sinaasappelschil door cakebeslag mixt wordt het sowieso lekker. Taarten met deze oranje vrucht vind ik ook heerlijk. Op het gebied van toetjes is de sinaasappel eveneens goed inzetbaar. Verder kun je sinaasappels goed gebruiken voor het maken van een heerlijke frisse dressing voor over een salade. En wist je dat sinaasappel bovendien heel lekker kan zijn door vleesgerechten?

Favoriete recepten:

Appel

Appels
Met appels kun je zo heerlijk bakken! Ik kan geen één baksel met appel bedenken waar ik niet gek op ben. Appelbollen, appelflappen, appeltaart, appelcakes… Heerlijk allemaal. Maar ook in de warme maaltijd kan ik wat stukjes appel best waarderen, zoals bijvoorbeeld in een bietenstamppot of hete bliksem.

Favoriete recepten:

Kaneel

Kaneel
Kaneel is echt een ingrediënt wat absoluut niet in dit lijstje mag ontbreken. Kaneel maakt alles lekkerder. Cakes, taarten, koekjes.. Veel baksels heb ik hierboven al genoemd, want kaneel vormt natuurlijk een gouden duo met appel. Maar ik vind kaneel ook een heerlijke smaakmaker bij sommige vleesgerechten. Zo geeft kaneel bijvoorbeeld mijn kipshoarma een extra warme smaak en ook doet kaneel net even iets extra’s voor mijn tropische chili con carne.

Favoriete recepten:

Aardappelen

Aardappels 1
Ik houd heel erg van aardappelen! Voor mijn gevoel eet iedereen tegenwoordig het liefste pasta, sushi, wraps, curry’s, rijst of iets anders exotisch. Ik eet dat ook wel, maar mijn ultieme favoriet is toch nog steeds de oer-Hollandse aardappel. Ik eet ze regelmatig gekookt met wat groente en een stukje vlees, maar ik ben ook gek op stamppotjes. Gebakken aardappeltjes of krieltjes uit de oven vind ik ook erg lekker. Van de zoete aardappel moest ik eerst niet zoveel hebben, maar inmiddels ben ik ‘m echt gaan waarderen. Ook van zoete aardappel kun je heerlijke stamppotjes maken. En niet te vergeten zoete aardappelfriet. Zo lekker! Het is bijna niet te geloven dat het ook nog gezond is.

Favoriete recepten:

Kaas

Kaas
Ik ben mijn hele leven al gek op kaas. Het is jammer dat je er best dik van kunt worden, maar anders had ik het nog veel vaker in mijn gerechten verwerkt. Ik houd het allermeeste van jonge kaas. Maar ook brie, geitenkaas en port salut kan ik erg waarderen. Een lasagne is niet af zonder een dikke laag kaas vind ik. Verder vind ik kaas heerlijk voor over de burrito’s en over pasta’s.

Favoriete recepten

Uien

Uien
Rauwe uien vind ik niet zo super, maar gebakken vind ik ze erg lekker! Ik verwerk uien echt ontzettend vaak door mijn avondeten. Ik mik ze graag door pasta’s, wokgerechten en stamppotten. En natuurlijk gaat er altijd een uitje in mijn burrito’s.

Favoriete recepten:

Tot zover mijn favoriete ingrediënten. Wat kun je er veel mee maken hè? Stiekem kan ik nog wel een paar favorieten opnoemen, namelijk paprika en knoflook. Ook dat gebruik ik graag en vaak. 🙂

Wat vind jij van mijn favorieten? En welke ingrediënten gebruik jij graag?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter