Koken

IJsjes van blanke vla met zomerfruit


Het zou vandaag stralend weer worden, vertelde Jelm mij gisteren. Wat leuk dacht ik toen, dan plaats ik nog wat ijsjes op de blog. Inmiddels zit ik achter mijn computer en tuur ik naar een lucht vol wolken. Geen zonnestraal te bekennen. Het zij zo. Onthoud deze ijsjes dan maar voor een andere keer, voor als we in Nederland ooit nog eens getrakteerd worden op een zomerse dag. Deze ijsjes zijn té simpel, maar ondertussen wel heel lekker. En je hebt maar twee ingrediënten nodig! 🙂
Ingredienten

Ingrediënten

blanke vla
zomerfruit

Wat moet je doen:

 1. Giet wat blanke vla in de ijsvormpjes en gooi er een paar stukjes fruit bij. Giet daarna weer een scheutje vla in de vormpjes. Ga hiermee door totdat de vormpjes gevuld zijn. Ik gebruikte wat bevroren zomerfruit uit zo’n doosje van de Albert Heijn, maar vers fruit kan natuurlijk net zo goed.
 2. Steek er stokjes in en zet de ijsjes voor een paar uurtjes in de vriezer.
 3. Willen ze niet goed uit de vormpjes? Houd het vormpje dan eventjes onder de warme kraan. 😉

IJsjes met blanke vla 3
IJsjes met blanke vla 2
IJsjes met blanke vla 7
Ik hoop echt dat de zon binnenkort nog even flink gaat schijnen zodat ik in de tuin lekker kan genieten in van mijn ijsjes.

Wat is  jouw favoriet ijsjes-recept?

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

 • Reply
  Debby
  16 augustus 2017 at 12:00

  In Limburg schijnt vollop de zon, perfecte dag dan ook voor dit recept

 • Reply
  Rowan
  21 augustus 2017 at 21:00

  Wat een heerlijk receptje! Dit ga ik echt onthouden. Meestal maak ik dit soort dingen met yoghurt, maar met vla is ook een TOP idee!

 • Laat een berichtje achter