Koken

Limoncello kwarktaart


Ik vind het heel erg leuk om zelf recepten te bedenken, maar ik kom ook regelmatig recepten van anderen tegen die ik echt wil proberen. Zoals deze kwarktaart met Limoncello van Allerhande. Dat klinkt toch heerlijk en lekker fris? Een bodem van Italiaanse cantuccini koekjes leek me ook een heel goed idee. Ik probeerde de taart uit en ik kon het niet laten om er foto’s van te maken. Wat ik van deze kwarktaart vind? Dat laat ik je natuurlijk weten en ik deel het recept van Allerhande gelijk even met je. 🙂

Ingrediënten

500 gram volle kwark
250 gram mascarpone
175 gram witte basterdsuiker
8 blaadjes gelatine
250 gram cantuccini alla mandorla koekjes
125 gram ongezouten (room)boter
150 ml Limoncello
2 citroenen

Wat moet je doen:

  1. Laat de blaadjes gelatine vijf minuten weken in een kom met koud water.
  2. Vermaal de koekjes. Normaal doe ik dat met mijn keukenmachinetje, maar die is helaas stuk gegaan. Met de blender lukte het ook. Heb je geen van beide? Leg de koekjes dan in een theedoek en sla er met een deegroller op. Doe de koekkruimels daarna in een kom.
  3. Smelt de boter. Giet de gesmolten boter rustig bij de koekkruimels. Het is belangrijk om constant te blijven roeren, zodat de kruimels de boter gelijkmatig kunnen opnemen. Doe je dat niet? Dan wordt het veel te nat en plakkerig (spreek uit ervaring, haha).
  4. Pak er een springvorm bij met een diameter van ongeveer 24 cm. Bekleed de bodem met bakpapier. Doe de koekkruimels in de vorm en druk dit aan met de bolle kant van een lepel.
  5. Zet de vorm daarna even weg in de koelkast tot later gebruik.
  6. Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten daarna uit.
  7. Doe het sap in een pannetje en voeg de Limoncello toe. Breng tegen de kook aan.
  8. Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg ze toe aan het pannetje. Roer tot alles is opgelost. Zet het vuur daarna uit.
  9. Mix de suiker, de kwark en de mascarpone tot een romig mengsel.
  10. Giet dan Limoncellomengsel erbij en roer dit er goed doorheen.
  11. Pak de springvorm er weer bij en giet de vulling op de koekjesbodem. Laat de taart daarna minstens vier uur opstijven in de koelkast.
  12. Garneer de kwarktaart tot slot met een beetje van de geraspte citroenschil.






Toen ik de Limoncello rook twijfelde ik even of dit wel een succes zou worden. Best een sterke alcoholgeur en dat is niet zo mijn ding. Gelukkig overheerst de alcoholsmaak in de taart uiteindelijk niet. Hij is heerlijk!

Een puntje van deze kwarktaart is wat mij betreft het perfecte toetje na een barbecue op een warme zomeravond. Lekker fris. Ik ga hem zeker nog eens maken. 🙂

Wat denk jij van deze taart?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter