Koken

One pot pasta met salami en veel groente


Ik zie het op andere blogs regelmatig voorbijkomen; het fenomeen one pot pasta. Het idee is dat je alles in één pan mikt, even kookt en dat je daarna kunt aanvallen. Klinkt goed leek mij, dus probeerde ik het een tijdje geleden ook eens uit. Ik verwachtte een heel waterig sausje, maar dat viel me reuze mee. Ik heb sindsdien al meerdere one pot pasta’s op tafel gezet. Ik ben dol op groente en daar leent dit gerecht zich perfect voor. Ik gooi graag extra veel in de pan. Het idee is dat je lekker snel klaar bent met zo’n simpele one pot pasta, maar door alle groente die ik gebruik ben je toch nog wel eventjes bezig. Het moet tenslotte ook allemaal gesneden worden. Vind ik persoonlijk geen probleem, maar heb je daar wel een hekel aan, ga dan voor iets minder groenvoer of koop voorgesneden groente. Behalve groente voeg ik stukjes salami toe. Door de salami wordt de saus lekker kruidig en extra smaakvol. Dit recept is ook handig voor op de camping trouwens, kan ik uit ervaring melden. 🙂 Benieuwd naar het recept? Hier komt mijn versie!
One pot pasta 1

Ingrediënten

voor 2 à 3 personen

200 gram volkoren spaghetti
1 salami worst van 225 à 250 gram
1 courgette
2 uien
2 teentjes knoflook
2 paprika’s
100 gram cherry tomaatjes
1 bouillonblokje
1 flinke eetlepel Italiaanse kruiden
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 klein blikje met tomatenpuree (70 gram)
300 ml water
eventueel een klein drupje honing
wat verse basilicum
One pot pasta 4 - 2033

Wat moet je doen:

  1. Was alle groente en snijd alles in stukjes. Verwijder het velletje van de salami en snijd de worst eveneens in stukjes.
  2. Pak er een royale pan bij. Giet de tomatenblokjes in de pan. Pers de teentjes knoflook uit en voeg dat ook toe. Ikzelf vind het wel lekker als mijn tomatensaus een heel klein beetje zoet is, dus voeg ik een mini kneepje honing toe. Dit doet veel voor de smaak, maar je kunt het eventueel ook overslaan.
  3. Gooi vervolgens de rest van alle ingrediënten in de pan, behalve de basilicum.
  4. Breng het geheel voorzichtig aan de kook. Roer regelmatig even door, want voor je het weet koekt je heerlijke pasta aan op de bodem en dat is zonde.
  5. Doordat je lang niet zoveel water gebruikt als normaal wanneer je spaghetti kookt, is het wat lastiger om de spaghetti gaar te krijgen. Mijn tip? Breek de spaghettislierten door de helft, want zo kun je ze gemakkelijker door het vocht roeren en laten koken. Je kunt ook voor penne kiezen trouwens, dan heb je dit probleem helemaal niet.
  6. Laat het geheel ongeveer 12 minuutjes koken onder af en toe roeren. Wordt het te droog? Voeg dan gerust een klein scheutje extra water toe.
  7. Scheur wat verse basilicumblaadjes in stukjes en roer deze op het laatst door de pasta.

One pot pasta 7
One pot pasta 12
One pot pasta 13
One pot pasta 15
One pot pasta 17
Ik voeg geen peper en zout toe, want dat vind ik niet nodig. Door de salami en de kruiden is deze pasta verre van flauw. Je kunt er eventueel nog een beetje Parmezaan boven raspen of andere kaas die je lekker vindt. 🙂

Ik krijg er nu alweer zin in als ik de foto’s zie. Heb jij dat ook? Mocht je deze pasta ook eens gaan proberen, laat het me dan zeker even weten. 🙂
One pot pasta 9.1.


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter