Koken

Pastasalade met gerookte zalm en rucola


Oh jongens, die warmte. Houd jij het nog uit? Ik ben er echt geen type voor. Doe mij maar kou! Want daar heb ik niet zo snel last van. In de herfst leef ik weer op. Nou ja, voor nu nog maar even doorzetten. Voor de honden hebben we een hitteplan opgesteld en we wandelen steeds maar korte stukjes. ‘s Avonds proberen we een grotere ronde af te leggen. Hermie en Moos liggen verder vooral binnenshuis te ronken en ondernemen niet veel. Ikzelf ook niet, toch heb ik me wel aan een recept gewaagd. Was even een klusje, fotografen met bijna dertig graden, maar het is gelukt!

Wat ik maakte? Een pastasalade met gerookte zalm, tuinerwten, rucola en champignons. Beetje crème fraîche erdoor, vleugje knoflook, wat Parmezaan… Heel erg lekker! Nieuwsgierig naar het recept? Scroll dan naar beneden.

Ingrediënten

voor ongeveer vier personen

300 gram pasta
200 gram gerookte zalm
225 gram tuinerwtjes (diepvries)
250 gram kastanjechampignons
85 gram rucola
125 gram crème fraîche
1 ui
2 teentjes knoflook
een stukje Parmezaanse kaas
peper

Wat moet je doen:

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Gooi de laatste vier minuutjes de erwten erbij zodat ze nog even kunnen meegaren.
  2. Dep de champignons schoon met een stukje keukenpapier en snijd ze in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan of wokpan en bak de champignons gedurende vijf minuten gaar.
  3. Snipper de ui. Verhit een scheut olijfolie in een ruime hapjespan en fruit de uitjes rustig aan. Pers de teentjes knoflook uit en laat even meebakken.
  4. Roer de crème fraîche erdoorheen zodat het gaat smelten. Breng op smaak met peper.
  5. Schep de pasta en de erwtjes in de hapjespan en schep door de saus van crème fraîche.
  6. Doe de pasta in een grote kom en schep de rucola en de gebakken champignons erdoor.
  7. Snijd de gerookte zalm in reepjes en verdeel over de salade.
  8. Rasp wat Parmezaanse kaas naar smaak over het geheel.


Deze pastasalade met gerookte zalm is niet moeilijk om te maken, wel erg smaakvol én vol groente. Hou ik van! Om het zo gezond mogelijk te houden koos ik voor volkorenpasta en gebruikte ik crème fraîche light. Maar kies vooral zelf waar je van houdt.

Wat denk jij van deze pastasalade met gerookte zalm? En wat eet jij graag als het zo warm is?

 

 

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

4 Comments

  • Reply
    Audrey
    13 augustus 2020 at 19:03

    Oeee, lekker! Alleen jammer dat gerookte zalm altijd zo duur is. Daardoor gebruik ik het niet zo vaak.

    • Reply
      Truusje
      13 augustus 2020 at 21:01

      Ja, dat is ook zo. Maar soms is het weleens in de bonus. 🙂

  • Reply
    Anna
    14 augustus 2020 at 11:31

    Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik heb je recept even opgeslagen.

    • Reply
      Truusje
      14 augustus 2020 at 12:00

      Leuk! Zeker het proberen waard. 🙂

    Laat een berichtje achter