Koken

Perzik-yoghurtcake met sinaasappel


Wat heb ik gisteren genoten van de finale van Heel Holland Bakt. Had er echt naar uitgekeken. Hans is wat mij betreft een terechte winnaar. Hij kan zulke mooie dingen maken en hij werkt zo precies. Maar die bruidstaart van Gwen… Die vond ik toch ook zó mooi en knap gemaakt. Hoe kunnen ze het zo maken, heb er echt bewondering voor. Ikzelf ben gisteren ook lekker aan het bakken geweest. Geen ingewikkelde Heel-Holland-Bakt-taferelen voor mij, want ik bakte gewoon lekker ontspannen een huis-tuin-en-keuken-bakseltje. Onlangs maakte ik de heerlijke appelplaatkoek van blogger Mariette, dit keer besloot ik een recept van een andere blogger te gaan uitproberen. Een tijdje terug kwam ik een recept tegen voor een perzik-yoghurtcake met sinaasappel op de blog van Lianne. Het leek me een heerlijke cake, dus die heb ik gisteren gemaakt. Natuurlijk maakte ik wat foto’s van het eindresultaat en ook zal ik het recept van Lianne met jullie delen.
Ingredienten 2

Ingrediënten

250 gram boter (op kamertemperatuur)
250 gram suiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
5 eieren (op kamertemperatuur)
180 gram Griekse yoghurt
1 groot blik halve perziken (bewaar 3 stukjes perzik voor de topping)
rasp van 1 sinaasappel
een snufje zout

voor de topping: 

200 gram Griekse yoghurt
200 gram poedersuiker
rasp van ½ sinaasappel
3 halve perziken
Perzik yoghurtcake met sinaasappel 1

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakblik van ongeveer 34 x 23 cm in met boter of gebruik een bakspray. Bekleed de vorm met bakpapier.
  2. Doe de boter, de suiker en een snufje zout in een kom en mix dit tot een romig geheel.
  3. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en mix ze erdoorheen. Voeg pas een volgend ei toe als de vorige is opgenomen.
  4. Giet daarna de yoghurt erbij en mix tot een egaal beslag.
  5. Spatel tot slot het zelfrijzend bakmeel en de sinaasappelrasp door het beslag.
  6. Giet het beslag in de bakvorm en strijk dit glad. Snijd de perziken door de helft en druk ze in het beslag. Vergeet niet om er drie achter te houden voor de garnering!
  7. Bak de cake gedurende 45 à 50 minuten gaar in de oven. Check met een satéprikker of de cake daadwerkelijk gaar is. Laat hem daarna heel goed afkoelen.
  8. Doe de resterende Griekse yoghurt in een kom en mix dit met de poedersuiker. Laat de topping daarna nog een kwartiertje opstijven in de koelkast zodat hij wat steviger wordt.
  9. Smeer de topping over de afgekoelde cake.
  10. Snijd de cake in stukjes (ik ging voor twintig stukjes) en garneer de cakestukjes met wat sinaasappelrasp en partjes perzik.

Perzik yoghurtcake met sinaasappel 11
Perzik yoghurtcake met sinaasappel 3
Perzik yoghurtcake met sinaasappel 14
Perzik yoghurtcake met sinaasappel 15
Perzik yoghurtcake met sinaasappel 17 2
Het kost je niet veel moeite om dit recept te maken en het resulteert in lekker veel stukjes cake! De smaak is lekker zoet en fris en de stukjes perzik in de cake zorgen voor een verrassend tintje. Ik zou alleen niet proberen om gewone yoghurt voor de topping te gebruiken, want dat wordt snel te dun. Met Griekse yoghurt gaat het echter prima. Een leuk recept van Lianne!

Wat denk jij van deze perzik-yoghurtcake?

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

  • Reply
    Lianne
    23 oktober 2017 at 22:36

    Zo leuk dat je op mijn verjaardag een bericht plaatst over mijn blog en mijn recept deelt! En wat zijn de foto’s waanzinnig mooi zeg! 🙂 Had het wel met gewone yoghurt gedaan, maar Griekse yoghurt is wel beter denk ik. Dat is nog lekkerder en romiger. ♥

  • Reply
    Truusje
    23 oktober 2017 at 22:52

    Dankjewel en gefeliciteerd met je verjaardag! Ah, met de gewone yoghurt komt het dus ook goed. Ik durfde dat niet aan, maar goed om te weten dat het dus wel kan. ☺

  • Laat een berichtje achter