Koken

Preisoep met mosterd en gerookte kip

Preisoep met mosterd en gerookte kip

Groenten van het seizoen kopen, ik houd ervan. Scheelt enorm in je portemonnee en het is ook het beste voor het milieu. Maar wist je dat er ook groenten zijn die het hele jaar rond een goede keuze zijn? Prei is zo’n groente die gedurende het hele jaar een prima keuze is om te kopen. En ook totaal niet duur, want de laatste tijd ligt de prei bij de groenteboer bij mij om de hoek steeds voor spotprijsjes in het schap. Lekker is het ook nog en bovendien heel gezond. Kortom, meenemen die handel en maak er een heerlijke preisoep van met mosterd en gerookte kip. Ga je liever voor vegetarisch? Laat de gerookte kip dan achterwege, want ook zonder vlees is deze preisoep hartstikke de moeite waard.

Ook maken? Hierbij mijn recept.

Ingrediënten

voor 4 à 5 kommen preisoep met mosterd en gerookte kip 

2 preien (ongeveer 600 gram)
200 gram aardappel
2 teentjes knoflook
1200 ml water
1 groentebouillonblokje
125 ml slagroom
1 flinke eetlepel grove mosterd
1 gerookte kipfilet
peper en eventueel wat zout

Preisoep met mosterd en gerookte kip

Wat moet je doen:

  1. Snijd de preien in de lengte open, was ze goed schoon onder de kraan en snijd in ringetjes.
  2. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Hak de knoflook fijn.
  3. Zet een ruime pan op het vuur en verhit een scheutje olijfolie. Gooi bijna alle prei in de pan en bak een paar minuten aan. Houd een beetje prei achter voor de garnering.
  4. Voeg de knoflook toe en bak een paar minuutjes mee.
  5. Giet het water erbij en gooi de aardappel en het bouillonblokje in de pan. Breng de soep aan de kook en laat een kwartiertje zachtjes koken met de deksel op de pan.
  6. Schep de mosterd erbij en voeg ook de slagroom toe. Pureer de soep glad met de staafmixer.
  7. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
  8. Snijd de gerookte kip in dunne plakjes. Verdeel de soep over de komen. Garneer met de gerookte kip en de achtergebleven preiringetjes.

Preisoep met mosterd en gerookte kip

Preisoep met mosterd en gerookte kip

Als je een beetje snel kunt aardappels schillen en groente snijden, dan kun je deze soep binnen 25 minuten op tafel hebben staan. Heerlijk toch? Mocht je doordeweeks niet zoveel tijd hebben, maak zo’n soep dan lekker in het weekend. Heerlijk om mee te lunchen, bij mij is soep maken dan ook elk weekend vaste prik. En wat denk jij van deze preisoep met mosterd en gerookte kip? Ga je ‘m eens proberen?

Ps. Vind je dit een leuk recept? Pin ‘t vooral op Pinterest.


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter