Koken

Romige spinaziesoep met ham


Jaren geleden kwam mijn zusje er eens mee aanzetten. Een recept van de Jumbo voor spinaziesoep. Ik wist toen niet zo goed wat ik ervan denken moest, maar zij ging heel enthousiast aan de slag. Gelukkig maar, want het is een heerlijk recept. Makkelijk, snel klaar en ontzettend lekker. Sindsdien heb ik deze soep al heel wat keren gemaakt. Ik had het alleen nog nooit op mijn blog gedeeld, dus daar vind ik het hoog tijd voor worden. Spinazie is op het moment weer volop verkrijgbaar en niet duur. Mooi meegenomen. Wil je dit soepje ook eens proeven? Lees dan verder hoe je hem kunt maken.

Ingrediënten

voor ongeveer vier kommen

450 gram verse spinazie (gewassen)
1 ui
1 teen knoflook
1 kippenbouillontablet
100 ml slagroom
100 gram hamreepjes
1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
peper en zout
een scheut olijfolie
Ingredienten 2.1.

Wat moet je doen:

  1. Snipper de ui. Verhit een scheut olijfolie in een wokpan. Voeg de ui toe en bak deze in vijf minuutjes glazig.
  2. Pers de teen knoflook uit en voeg deze op het laatst toe aan de wokpan, samen met de Italiaanse kruiden.
  3. Schep de spinazie erbij en roerbak een paar minuutjes totdat deze geslonken is. Alle spinazie past waarschijnlijk niet in één keer in je wokpan, dus voeg het in etappes toe. Blijf alles ondertussen steeds goed omscheppen.
  4. Schep de spinazie in een hoge beker en pureer ‘t met een staafmixer tot een glad geheel.
  5. Schep de spinaziepuree in een kookpan. Voeg 500 ml water, de bouillontablet, de slagroom en de hamreepjes toe. Zet het vuur aan en roer de soep door tot deze bijna kookt.
  6. Breng op smaak met een beetje peper en zout en klaar ben je!

Spinaziesoep 6
Spinaziesoep 8
Vol smaak en vol vitamines. Daar houd ik van. Perfect voor bij de lunch. De Jumbo raadt aan om spiegeleitjes te bakken en die bij het soepje te serveren. Ikzelf doe dat nooit, omdat ik de soep al lekker genoeg vind van zichzelf, maar het kan natuurlijk wel. Wat denk je, ga jij deze spinaziesoep ook eens koken?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter