Lunchen met brood is niet zo mijn ding, dus ik ben altijd op zoek naar lekkere saladerecepten. Op Pinterest kwam ik een Amerikaans recept tegen voor een salade met rucola, linzen, feta en geroosterde zoete aardappel en wortel. Leek me erg lekker, dus met liefde probeerde ik deze salade met zoete aardappel een keertje uit. Viel zeker niet tegen, dus vandaag deel ik het recept graag met jou.
Ingrediƫnten
voor 3 Ć 4 personen
2 grote wortelen
1 rode ui
2 middelgrote zoete aardappelen
3 eetlepels olijfolie
snufje gedroogde chilivlokken
2 eetlepels balsamicoazijn
250 gram linzen uit blik
75 gram feta
50 gram rucola
Wat moet je doen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Schrap de wortels en snijd ze eveneens in blokjes.
- Leg de groente op de bakplaat en verdeel er twee eetlepels olijfolie over. Breng op smaak met wat chilivlokken.
- Rooster de groente zo’n 30 minuten in de oven tot ze gaar zijn. Schep halverwege even om.
- Snijd de ui in grove stukken. Rooster de ui de laatste 15 minuten mee in de oven.
- Leg de rucola op een groot bord of in een schaal. Laat de linzen uitlekken en verdeel ze over de rucola. Besprenkel met de balsamicoazijn en eventueel nog een beetje olijfolie.
- Verdeel de geroosterde groente over de salade en verkruimel de feta erboven.
Als je wilt kun je de linzen eerst nog verwarmen, maar koud kan ook prima. Je vraagt je misschien af, mist deze salade niet wat zout? Ik moet zeggen van niet. De chilivlokken geven de groente genoeg smaak en pit en daarbij zit er ook al zout in de feta. Extra zout toevoegen is wat mij betreft dan ook zeker niet nodig. Deze salade met zoete aardappel heeft zo al zoveel smaak! Erg lekker, ik zou zeggen probeer het ook eens uit.
Wat denk jij van deze salade met zoete aardappel? En probeer jij weleens iets uit wat je op Pinterest hebt gezien?
No Comments