Koken

Tulbandcake met Griekse yoghurt en sinaasappel


Lang heb ik gedacht dat appelkaneelcake mijn ultieme favoriete cake was. Maar inmiddels is er een geduchte concurrent! Een hele poos geleden stuitte ik op een recept voor een tulbandcake met Griekse yoghurt en sinaasappel. Dit recept vond ik op de website www.leukerecpten.nl, een hele mooie site waar ik regelmatig een kijkje op neem. Mijn interesse was direct gewekt en inmiddels heb ik de cake al vele malen gemaakt. Wat een heerlijk recept! Ik las op www.leukerecepten.nl dat het idee voor deze lekkere cake afkomstig is van www.chickslovefood.com. Hoe het ook zij, het recept komt dus niet uit mijn koker, maar ik wil het wel heel graag met je delen. Het is zo ontzettend lekker, dat moet je proeven.

Ingredienten

Ingrediënten:

180 ml zonnebloemolie
350 gram suiker
300 gram Griekse yoghurt
1 sinaasappel
300 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
1 eetlepel paneermeel
snufje zout
eventueel wat poedersuiker om de cake mee te bestrooien

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en plaats het rooster onderin de oven, zodat de tulbandvorm uiteindelijk ongeveer in het midden van je oven komt te staan.
  2. Meng de olie, de suiker en de Griekse yoghurt door elkaar met een mixer of een garde. Voeg daarna ook de eieren toe en een snufje zout.
  3. Rasp de schil van de sinaasappel boven de kom. Roer de rasp door het beslag.
  4. Voeg tenslotte het zelfrijzend bakmeel toe en spatel dit door het beslag.
  5. Vet een tulbandvorm in met een beetje olie met behulp van een kwastje. Strooi daarna wat paneermeel in de vorm en schud de vorm lichtjes, zodat het paneermeel zich goed kan verspreiden.
  6. Giet het beslag in de vorm en zet de cake voor ongeveer 45 minuten à een uurtje in de oven. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Bij mij had de cake ongeveer 50 minuten nodig. Houd het in ieder geval goed in de gaten, want voor je het weet wordt de cake veel te donker.
  7. Laat de cake na het bakken een kwartiertje afkoelen en haal hem daarna pas voorzichtig uit de vorm.

Tulband 1

Tulband 2

Tulband 4

Tulband 5Tulband 6Deze tulbandcake vind ik ook heel geschikt als toetje. Ik serveer hem weleens als ik gasten heb met een bolletje ijs en een partje sinaasappel. Gegarandeerd succesvol. Toetje


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter