Koken

Nijntje op je Paastafel


Ik was al een tijdje van plan om weer eens cupcakes te bakken. Leek me leuk voor Pasen. Ik wilde er haasjes van maken. Ik zat alleen een beetje te struggelen met de oren. Het leukste is natuurlijk om eetbare oren te maken. Maar waarvan? Opeens wist ik het; kokosbrood! Voor het hoofdje had ik al eerder een oplossing bedacht; een marshmallow leek me perfect. En met een chocoladestiftje van Dr. Oetker regelde ik oogjes en snorhaartjes. Super simpel, maar je herkent er wel direct een schattig haasje in. Leuk toch? In deze blogpost beschrijf ik hoe je ze kunt maken.
Paas cupcakes ingredienten

Ingrediënten

voor twaalf cupcakes 

125 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram suiker
125 boter (op kamertemperatuur)
2 eieren (op kamertemperatuur)
2 eetlepels melk
1 theelepel vanille-extract
een snufje zout
ongeveer 50 gram poedersuiker
een drupje water
een stukje wit fondant
een pakje kokosbrood
12 marshmallows
een chocoladestift
12 cocktailprikkers
Paas cupcakes 2

Wat moet je doen:

 1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
 2. Snijd de boter in kleine blokjes. Voeg de suiker toe en mix tot een luchtig geheel.
 3. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Mix tussendoor tot elk ei is opgenomen.
 4. Gooi het vanille-essence en het snufje zout erbij. Zeef het bakmeel oven de kom. Mix het geheel nog even door.
 5. Voeg als laatste de melk toe en mix alles nog een laatste keer goed door elkaar.
 6. Leg papierenvormpjes in een cupcake-bakblik en vul de vormpjes voor 2/3 met beslag.
 7. Bak de cakejes gedurende 20 à 25 minuten gaar in de oven.  Check even met een satéprikker of ze daadwerkelijk gaar zijn.
 8. Komen je cupcakes heel bol uit de oven? Leg er dan even een snijplankje op, daardoor zullen ze weer netjes plat worden. 😉 Laat de cupcakes daarna goed afkoelen.

Paas cupcakes 3

Voor de garnering 

 1. Pak in de tussentijd het kokosbrood erbij. Leg een plakje op een snijplankje en snijd hier uit één stuk twee oortjes uit. Doe dit voorzichtig, want het kokosbrood scheurt snel. Je kunt het beste een scherp mesje gebruiken. Herhaal dit twaalf keer.
 2. Teken met de chocoladestift oogjes en snorharen op de marshmallows. Denk niet te ingewikkeld, houd Nijntje in je achterhoofd. 😉
 3. Rol het stukje fondant plat met een deegroller. Pak er een klein glas bij en druk twaalf kleine cirkels uit het fondant.
 4. Mix de poedersuiker met een drupje water. Dit glazuur gebruik ik als ‘lijm’.
 5. Smeer een beetje glazuur op de cupcakes en druk het fondant er tegenaan.
 6. Dip de onderkant van de kokosbrood-oortjes in het glazuur en druk er een marshmallow tegenaan. Laat dit eventjes uitharden.
 7. Dip de onderkant van elke marshmallow door het glazuur. Prik er een coctailprikkertje in en prik de marsmallows op de cupcakes. Het prikkertje zorgt ervoor dat het ‘konijnenhoofdje’ niet zomaar van je cupcake valt.
 8. Serveer je cupcakes meteen of bewaar ze in een luchtdicht trommeltje, om te voorkomen dat de marshmallows keihard worden.

Paas cupcakes 11
Paas cupcakes 8
Paas cupcakes 10
Paas cupcakes 12
Paas cupcakes 7
Paas cupcakes 15
Leuk zijn ze hè? En helemaal niet moeilijk om te maken. Perfect voor tijdens een Paas-hightea. Ik vind ze trouwens ook wel heel leuk als kindertraktatie. Ik weet dat op steeds meer basisscholen gezonde traktaties de norm zijn, maar dat vind ik maar vreemd. Je moet kinderen toch juist leren dat je inderdaad doorgaans gezond moet eten, maar dat je tijdens een feestje even mag uitpakken en lekker wat zoetigheid naar binnen mag schuiven. Althans, dat is mijn idee van een feestje. 😉 Wat vind jij? En ga jij deze leukerds ook eens maken?

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter