Koken

Verzonken appeltaart


Ik word elke ochtend om ongeveer half acht wakker. Ook in het weekend. Best lekker op tijd, maar ik ben niet zo’n type die direct z’n bed uit kan springen. Oh god nee, ik heb echt even wat opstarttijd nodig. Ik begin mijn dag altijd met het lezen van wat blogjes en het kijken van een paar filmpjes op You-Tube. Na zo’n twintig minuutjes lukt het me vaak wel om mezelf uit bed te slepen. Ik vind het een prima start van de dag, want zo begint mijn dag dus vaak al met leuke ideetjes. Een paar ochtenden geleden keek ik een YouTube-filmpje van Sandra van www.leukerecepten.nl. Zij maakte een verzonken appeltaart. Het recept zag er heel makkelijk uit en ik vind het zo intrigerend klinken; een verzonken appeltaart. Die wilde ik ook weleens maken. Sandra maakte haar taart in een of ander keukenapparaat van Bosch, maar in een gewone oven lukt het natuurlijk ook wel. Het recept dat Sandra gebruikte is afkomstig van Bosch en komt uit een boekje dat hoort bij het keukenapparaat.

Ondanks het mooie weer dook ik dus vanmorgen enthousiast mijn keuken in en schoof ik dit leuke taartje richting de oven. Wil je ‘m ook eens maken? Hierbij het recept!
Verzonken appeltaart 13

Ingrediënten

3 eieren (maat L)
240 gram bloem
100 gram suiker
1 eetlepel bakpoeder
100 gram zure room
3 middelgrote appels
1 theelepel kaneel
wat boter of olie om in te vetten
een klein beetje griesmeel voor het bestuiven
Verzonken appeltaart 1

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Bestuif de vorm tot slot met een klein beetje griesmeel.
  2. Meng de bloem en het bakpoeder door elkaar. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes.
  3. Klop de eieren met de suiker luchtig.
  4. Voeg in gedeelten de zure room en het bloemmengsel toe. Blijf ondertussen wel rustig door kloppen of mixen.
  5. Giet de helft van het beslag in de vorm.
  6. Verdeel de appelpartjes erover en bestrooi ze met kaneel.
  7. Giet de andere helft van het beslag eroverheen.
  8. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar in de oven.

Verzonken appeltaart 2Verzonken appeltaart 4  Verzonken appeltaart 8 Verzonken appeltaart 11
Verzonken appeltaart 6
Ik vind het een leuk recept. Het is makkelijk en de smaak is goed. Ik houd van baksels met appel, lekker fris. Het recept levert trouwens niet gigantisch veel beslag op, dus ik gebruikte daarom een vrij kleine springvorm met een diameter van 22 cm. Het resulteert in een taartje met een schattig formaat. Hartstikke leuk om eens te serveren als je iemand op bezoek krijgt. Of gewoon lekker voor jezelf natuurlijk! Voor je ‘m serveert kun je er eventueel wat poedersuiker over strooien. Extra lekker. Ga jij het ook eens proberen?
Verzonken appeltaart 12

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

4 Comments

  • Reply
    Sharine Shalimar Girigorie
    1 februari 2021 at 15:35

    Hi,
    Ik ben Sharine en had een vraag.
    Moet er echt 1 eetlepel bakpoeder in dit recept? (Verzonken appeltaart)

    Gr,
    Sharine

    • Reply
      Truusje
      1 februari 2021 at 16:05

      Hoi Sharine,

      Ja dat klopt. Er moet één eetlepel bakpoeder in.

  • Reply
    Joke
    26 september 2021 at 18:12

    Wat ik mis bij je recept is,
    hoe groot is de bakvorm in doorsnee??
    Dat word in geregeld in veel recepten vergeten.,want dat is toch belangrijk.
    In plaats van bloem en bak poeder,kun je net zo goed,
    zelf rijzend bakmeel gebruiken,net zo handig toch?
    Het recept van je ga ik sowiso maken,want appeltaart is een van favoriten recepten.
    Bedankt voor het plaatsen van dit recept.

    gr Joke

    • Reply
      Truusje
      28 september 2021 at 09:44

      Hoi Joke,

      Ik gebruikte een vrij kleine springvorm, eentje met een diameter van 22 cm.

    Laat een berichtje achter