Koken

Mijn favoriet: romige wortelsoep


Toen ik klein was wist ik niet beter of soep kwam uit een pakje. Water met een zoutig smaakje, ik vond er ondanks de gehaktballetjes niet veel aan. Soepen in restaurants vond ik vaak wel lekkerder, maar ik kon er nooit de vinger op leggen waarom die soepen zoveel dikker en smaakvoller waren. Hoe kon dat toch? Toen ik ouder was kwam ik erachter dat je een volle soep heel simpel zelf kunt maken zónder pakje en werd de staafmixer mijn beste vriend. Nu maak ik heel regelmatig zelf een goedgevulde, verse soep. Ik heb al heel wat soorten geprobeerd, maar wortelsoep vind ik een van de lekkerste soepen van allemaal. Ik eet het graag tussen de middag.

Op internet zijn veel recepten te vinden voor wortelsoep. Met rode peper, komijn, paprikapoeder, kerrie, gember of sinaasappel. Ikzelf houd de soep graag basic, want ik vind hem zo het allerlekkerst.

Bewerkt 4

Ingrediënten

1 bos bospenen (ongeveer 550 gram)
300 ml kokosmelk
700 ml water
2 uien
groentebouillon
2 tenen knoflook
peper en zout

Zo maak je het:

1. Snijd de uien en knoflook in kleine stukjes. Maak de worteltjes schoon en snijd ook deze in kleine stukjes.

2. Verhit wat olie in een (soep)pan en bak de uitjes een beetje glazig. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak kort mee. Voeg daarna de worteltjes toe, samen met de kokosmelk en het water.

3. Voeg ook bouillon toe. Dit kan een blokje zijn of poeder. Ikzelf gebruik twee eetlepels bouillonpoeder van Bio Today. Deze bouillon bevat geen E-nummers. Niet dat ik daar altijd strikt op let, maar ik vind het wel leuk dat deze verse soep echt geen rotzooi bevat, ook niet in de bouillon.

4. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer een kwartier koken met de deksel op de pan. De worteltjes moeten gaar worden. Pureer de soep daarna met de staafmixer en breng tenslotte op smaak met wat peper en zout.

Bewerkt 2 Bewerkt 7Je kunt de soep eventueel garneren met een takje peterselie. Eet smakelijk!Bewerkt 9Bewerkt 6


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter