Persoonlijk

Favorieten van de laatste tijd


Eind augustus deelde ik voor het laatst mijn favorieten met je, maar inmiddels zijn er weer wat lievelingsitems bijgekomen. Zo vond ik eindelijk het perfecte leren jasje en heb ik er een nieuw paar schoenen bij die onwijs lekker lopen. Verder heb ik nog een leuke filmtip voor je en natuurlijk deel ik mijn huidige favorieten op het gebied van eten. 🙂

Op zoek naar perfectie


Je kon mij jarenlang uitteken in hetzelfde leren jasje. Zomer, winter, lente, herfst: het maakte mij niet uit, ik droeg ‘m altijd graag. Maar uiteindelijk was hij echt niet mooi meer en ontstond er zelfs een scheur in de mouw. Tijd voor een vervanger dus. Maar aangezien mijn vorige jasje mij zo goed beviel wilde ik het liefst dezelfde. Dat ging natuurlijk niet lukken, dus paste ik van alles. Maar altijd was er wel wat. Te kort, te wijd, niet de goede kleur, niet het juiste model… Want ik wilde per se een model dat helemaal dicht kan, aangezien ik zo’n jasje het hele jaar wil kunnen dragen. Wat een zoektocht. Het heeft gênant lang geduurd (meer dan een jaar), maar ik heb nu eindelijk een jasje gevonden waar ik blij mee ben. Het is er eentje van het Duitse merk Tigha geworden. Niet per se goedkoop, maar het leer voelt heel soepel aan en ik heb veel vertrouwen in de kwaliteit. Hopelijk houdt ‘ie het net zo lang uit als mijn vorige jasje. 🙂

Nieuwe schoenen


Ik ben dol op schoenen en ik heb dan ook een behoorlijke collectie. Waar ik vroeger steevast koos voor een flinke hak, ga ik de laatste jaren steeds vaker voor praktisch. Kan ook bijna niet anders met twee honden. De laatste tijd zie ik de winkels vol staan met chunky sneakers. Ik twijfelde eerst een beetje aan deze trend, maar inmiddels heb ik mij er ook aan gewaagd. Van de webshop De Schoenenfabriek mocht ik een paar schoenen uitkiezen en daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen. Ik koos voor de Antonia sneakers van Steve Madden. Ze bestaan er ook in een meer kleurrijke uitvoering, maar ik ging voor de witte variant met een subtiel beetje slangenprint. Ze zijn echt lekker chunky en lopen mega lekker. Perfecte schoenen voor mijn dagelijkse wandelingen met Hermie en Moos. 🙂

Wat is dan liefde


Het najaar is het perfecte seizoen om lekker de bioscoop in te kruipen. Als je nog op zoek bent naar een fijne film, dan heb ik nog wel een aanrader voor je. Samen met mijn zusje ging ik naar Wat is dan liefde. Ik vind dit oprecht één van de leukste romantische komedies die ik ooit gezien heb. Elise Schaap en Maarten Heijmans schitteren in de hoofdrollen als advocaten. Ze zijn echte tegenpolen, maar moeten toch samenwerken. Ik zou zeggen, kijk vooral de trailer niet, want dan wordt er vaak al veel te veel verklapt. Gewoon lekker gaan kijken deze film, hij is echt leuk.

Beste zangers


Ik kijk al jaren heel graag naar het programma Beste Zangers. Maar toen dit jaar het nieuwe seizoen werd aangekondigd moet ik eerlijk bekennen dat ik niet gelijk enthousiast was. Waarom niet? Ik kende bijna geen enkele deelnemer. Alleen Tim Akkerman, Ruben Annink en Henk Poort zeiden mij echt iets. Wat een gaar zootje dacht ik nog, waarom gooien ze er niet wat grote namen bij. Marco Borsato ofzo. Maar oeh, wat zat ik ernaast. Het is júist mega leuk om je te laten verrassen door muzikanten waar je nauwelijks van gehoord hebt. Dat maakt het programma juist zo gaaf. Wat een prachtige mix vol muzikale verrassingen. Ik vind het echt heel jammer dat het seizoen erop zit, maar gelukkig heb ik Spotify en kan ik alle nummers nog vaak terug luisteren. ♥

Leukste reisje

Mijn favoriete reisje van de laatste tijd, dat kun je vast wel raden. Onze trip naar Engeland! Maar onze vakantie naar Frankrijk is een goede tweede. 🙂 Ik ben nog van plan om een blogpost te maken met al mijn tips voor de Ardèche, dus ben je net als ik een Frankrijk-lover, houd de blog dan even in de gaten.

Favoriete food

Nu het najaar is aangebroken kan ik weer heerlijk los met mijn liefde voor stampotten Jelm zijn ultieme favoriet is boerenkoolstamppot, mijn lievelings is pompoenstamppot. 🙂 Verder maak ik de laatste tijd graag vegetarische curry’s met lekker veel groente zoals bloemkool, pompoen, ui en paprika. Staat morgen weer op het menu, heb er nu al zin in.

Tot zover mijn favorieten van de laatste tijd. Natuurlijk ben ik ook nieuwsgierig naar die van jou! Wat zijn jouw ultieme lievelings items?

* Deze blogpost bevat schoenen die ik heb gekregen. 

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

8 Comments

 • Reply
  Darina
  5 november 2019 at 07:11

  Wat een leuk lijstje. Ik vind je sneakers echt heel mooi!

  • Reply
   Truusje
   5 november 2019 at 08:08

   Dankjewel! Mocht je ze ook willen, ze zijn nu in de sale bij de Schoenenfabriek zag ik. 🙂

 • Reply
  Sanne
  5 november 2019 at 08:11

  Toffe sneakers heb je uitgekozen! Ik snap wel dat hét perfecte jasje uitzoeken je zo lang heeft geduurd hoor! Vooral omdat het best een investering is, wil je er toch eentje kopen waar je ook écht blij mee bent. Gelukkig heb je ‘m gevonden! Ik heb ook wel zin in de stamppotjes overigens.

  • Reply
   Truusje
   7 november 2019 at 10:56

   Ja, ik ben best kritisch als ik iets nieuws in huis haal. Ik wil er graag echt plezier van hebben en veel gebruik van maken. Dit jasje mocht ik uitkiezen van mijn vriend, voor mijn verjaardag. Dus wilde ik helemaal graag een goede keuze maken, een miskoop op zijn kosten vind ik lullig.

 • Reply
  Rachel
  5 november 2019 at 13:02

  Beste zangers is ook zo leuk en wat een leuk artikel heb je ervan gemaakt! En dat jasje is ook zo stoer..

  • Reply
   Truusje
   7 november 2019 at 10:56

   Dankjewel!

 • Reply
  Suzanne
  7 november 2019 at 16:59

  Wat leuk om te zien! Een favoriet van mij is de serie DNA!

  • Reply
   Truusje
   7 november 2019 at 17:18

   Ah, die serie ken ik nog niet. Thanks voor de tip. 🙂

  Laat een berichtje achter