Reizen

8 vakantiebestemmingen waar ik graag opnieuw naartoe zou gaan


Je hebt van die mensen die heel vaak naar dezelfde bestemming op vakantie gaan. Ik zeg het maar eerlijk, ik vond dat altijd een beetje rare lui. Want waarom zou je in godsnaam meerdere keren naar dezelfde plek gaan? Of erger nog: elk jaar. Weer naar datzelfde hotelletje. Opnieuw naar dat ene huisje op die camping. Voor de zoveelste keer naar dat eiland. Eeuwig zonde toch, want er valt tenslotte zoveel moois te ontdekken in de wereld.

Maar ik moet toegeven, de laatste jaren begin ik het steeds beter te snappen. En begin ik zelf zo’n muts te worden die het stiekem best heerlijk vindt om nog eens naar dezelfde vakantiestek af te reizen. Want soms, soms kom je gewoon op plekken die je zo weten te betoveren, dat je er (veel) vaker van wilt genieten. En een bijkomend voordeel, als je ergens de weg een beetje kent, weet je ook precies waar je zijn moet. Waar de leukste restaurantjes zitten. Waar je de lekkerste ijsjes kunt kopen. Wat leuk is om te doen. En ook waar juist geen zak aan is. Dat geeft geeft rust. En ja, ik moet zeggen, een beetje rust kan toch wel heel lekker zijn.

Want als ik op een nieuwe bestemming ben wil ik graag alles zien, doen, proeven en beleven. Ik heb serieus meerdere vakanties meegemaakt waarbij Jelm en ik gewoon amper aan het zwembad zijn toegekomen. We waren veel te druk met rondrijden, wandelingen maken, bezienswaardigheden bezoeken, restaurantjes kiezen en ga zo maar door. Maar ben ik ergens al een keertje geweest, dan ga ik wat meer op de relaxte tour. Beetje slenteren. Juist wel een ochtendje lekker luieren bij het zwembad. Gewoon wat meer chillen, waar vakantie toch eigenlijk ook voor bedoeld is.

In de loop der jaren ben ik op meerdere bestemmingen beland waar ik direct voor viel en waar ik heel graag nog eens een keertje naartoe zou aan. En misschien daarna nog wel een keertje. Of vooruit, ook nog wel een derde keer. Benieuwd over welke plekken ik het heb en waarom ik er nog eens heen wil? Lees dan verder.

Zuid-Frankrijk

Zet mij in de auto en vertel dat we de richting de Route du Soleil gaan, dan word ik sowieso vrolijk. Van Zuid-Frankrijk krijg ik standaard het ultieme vakantiegevoel. De wuivende palmbomen, de stranden, de leuke steden; ik ben er gek op. Vooral de Côte d’Azur heeft mijn hart gestolen. Ik ben er inmiddels drie keer geweest en zou rustig nog een keer gaan. Maar Frankrijk is een groot land, dus Zuid-Frankrijk is een breed begrip. Vorig jaar gingen we naar de omgeving rond de Gorges du Verdon, op een uurtje rijden van de kust vandaan. Ook al zo prachtig mooi. Zou ik eveneens met liefde nog een keertje vakantie willen vieren. Of we dit jaar weer richting Frankrijk gaan? Jazeker, ik kon de verleiding weer niet weerstaan. Dit keer gaan we de Ardèche ontdekken. Een andere streek, maar alsnog vrij zuidelijk. En ja, als we toch in de buurt zijn…. We plakken er waarschijnlijk nog een paar dagen Gorges du Verdon aan vast. 😉

Curaçao

De allereerste langere vakantie die Jelm en ik ooit samen beleefden was in 2015 naar Curaçao. Wat een feest was dat. We crosten met een autootje het hele eiland over en ontdekten elke dag een ander prachtig strandje. Ook genoten we flink van alle leuke horeca op Curaçao. Er is zoveel keuze! De sfeer, de Caribische vibe, het helderblauwe zeewater… Jaren later lonkt het nog steeds en ik weet zeker dat we ooit nog een keertje terug zullen gaan.

Sardinië

Een ander eiland waar ik heel graag nog eens naartoe zou gaan is het Italiaanse pareltje Sardinië. Ik heb er al vaker over geblogd en dat is niet voor niets. Het is er zo mooi en veelzijdig! Jelm en ik zijn er inmiddels twee keer geweest, waarvan de laatste keer zelfs met Hermie. Zo leuk was dat. Het lijkt ons heel erg fijn om nog eens een keertje te gaan, wie weet dan zelfs met beide honden. Je kunt behalve met het vliegtuig ook heel goed met de boot naar Sardinië namelijk. Die varen af en aan. En je zou dan zelfs een camper kunnen meenemen… Of we dat ooit echt gaan doen weet ik nog niet, maar we fantaseren er graag over. Sardinië is namelijk een vrij groot eiland en het lijkt ons zo leuk om alle hoeken van het eiland uitgebreid te bezoeken. Tijdens onze vorige vakanties hebben we veel rondgereden met de auto en ook heel veel gezien, maar voor ons gevoel nog lang niet alles. Er zijn daar zoveel mooie natuurgebieden, prachtige stranden en liefelijke dorpjes… En bovendien hebben we nog een bepaalde wandeling door een kloof op ons lijstje staan. Dat is er tijdens onze laatste vakantie op Sardinië niet van gekomen en vooral Jelm wil deze tocht alsnog super graag afleggen. Nog een goede reden om terug te keren naar dit prachtige eiland.

New York

Behalve eilanden en streken zijn er ook steden waar ik heel graag opnieuw naartoe zou gaan. New York is er zo eentje die hoog op mijn lijstje staat. In 2012 vloog ik naar deze miljoenenstad met mijn familie en ook al is dat best eventjes geleden, het staat me nog zeer helder voor de geest. De overdadigheid, de drukte, de geluiden, de levendigheid, ik vergeet het nooit meer. De speelgoedzaken met complete draaimolens erin. De winkel vol met M&M’s in alle kleuren van de regenboog. De gekke ontbijtjes met elke dag taart. De immens hoge gebouwen. De loeiende sirenes die je er zo vaak hoort. De mega grote milkshakes. Ik zou het allemaal graag opnieuw beleven en aan Jelm willen laten zien. Hij is er nog nooit geweest, maar ik weet zeker dat hij er net zo van kan genieten als ik.

Berlijn

Een andere stad waar ik ontzettend graag nog een keer naartoe zou willen is Berlijn. In 2015 was ik hier voor het laatst en vierden we Jelm zijn verjaardag in deze toffe stad. Ik had een luxe hotel geboekt en we deden alleen maar leuke dingen. We bekeken van alles, wandelen uren en genoten volop van de sfeer in de stad. Maar het allerleukste? Fietsen! We reden naar de Berlijnse muur, de vlooienmarkt in Mauerpark, dwars door het immense park Tiergarten en langs het sprookjesachtige Slot Charlottenburg. Het was zo ontzettend leuk, ik denk er nog vaak aan. Het enige jammere was dat een van de fietsen een zadel from hell had. Echt niet normaal, zo pijnlijk. Jelm en ik wisselden elkaar regelmatig af, omdat het anders niet uit te houden was. Ik weet nog dat we ‘s avonds heerlijk Italiaans hadden gegeten en daarna langs Tiergarten park fietsten richting de prachtig verlichte Siegessäule. Enerzijds genoot ik zo dat ik wenste dat er nooit een einde aan deze heerlijke dag zou komen en anderzijds kon ik juist niet wachten tot de fietstocht voorbij was, vanwege dat ellendige zadel. Zo jammer. Daarom zou ik het heel graag nog eens overdoen. Opnieuw naar Berlijn. Opnieuw een fiets huren, dit keer met een fantastisch zadel. En dan lekker weer de hele dag rond crossen en genieten van alles onderweg.

Wenen

In 2017 huurden we voor het eerst een camper en legden we een prachtige route door meerdere landen af. We reden door Duitsland, Tsjechië, Slowakije, Polen, Roemenië en Oostenrijk. We hebben schitterende natuur gezien, maar ook veel steden bezocht. Een daarvan was Wenen. Een stad waar ik nog nooit eerder geweest was, maar die me meteen voor zich wist te winnen. Het is er zo mooi! Overal schitterende gebouwen, geweldig leuke plekken waar je een drankje kunt drinken, de paleizen, de pracht en praal… Ik was gelijk verkocht. Helaas waren we er maar één dag en kwamen we tot de ontdekking dat Wenen geen hele geschikte stad is om te bezoeken met een hond, want die mogen daar niet zoveel. Wij hadden Hermie toen bij ons en dat was geen hele geslaagde combinatie. We hebben alsnog een heerlijke dag gehad, maar ik zou graag nog een keertje teruggaan. En dan wel een kijkje nemen in al die prachtige gebouwen, waaronder het onderkomen van prinses Sissi. Lijkt me echt fantastisch.

Kroatië

Tijdens onze campervakantie van vorig jaar reden we naar Slovenië en Kroatië. Onderweg kwamen we veel Duitse camperaars tegen die ons allemaal tipten over Kroatië. We hoorden meerdere hele enthousiaste verhalen over dit land, met name over de kuststreek. Wij zijn hier zelf niet naartoe gereden, omdat we een andere planning hadden gemaakt. Wij bezochten de hoofdstad Zagreb en de Plitvice meren. Ook heel erg mooi. Daarna gingen we terug naar Slovenië en bekeken we daar van alles. Voor mijn gevoel heb ik van Slovenië een goed beeld gekregen, maar van Kroatië hebben we maar een glimp gezien. We zouden graag nog eens teruggaan en meer van het land bekijken. In de korte periode dat we er waren hebben al veel moois gezien en we zijn benieuwd naar wat de rest van het land te bieden heeft.

Parijs

Ik ben al meerdere keren in Parijs geweest en heb er van alles gezien en gedaan. Tot een rondleiding door het riool aan toe (geen grapje!) Maar ik moet zeggen, de stad verveelt me nog steeds niet en ik hoop er nog heel vaak door de straten te kunnen ronddwalen. Sterker nog, het liefst zou ik elk  jaar een weekendje gaan. Deze stad telt zoveel leuke wijken, zoveel mooie winkeltjes, zoveel fijne restaurantjes en niet te vergeten zoveel fantastische warenhuizen. En oh, het stikt er ook nog van de luxe banketbakkerszaakjes met de meest beeldige taartjes in de etalage. Geweldig vind ik dat. Ik hoef eigenlijk helemaal niks bijzonders te doen in Parijs, gewoon rondwandelen alleen vind ik al een feestje. Ik houd van de sfeer en de romantiek die de stad uitstraalt. En ook van de taal. Kortom, j’adore Paris. ♥


Hoe graag ik ook terug zou willen naar deze bestemmingen, in de meeste gevallen gaat het hem dit jaar niet worden vrees ik. Ik heb voor dit jaar namelijk alweer meerdere leuke vakantieplannen gemaakt, hoofdzakelijk naar plaatsen waar we nog nooit geweest zijn. Ik ben super benieuwd!

Alleen Frankrijk, daar konden we ook dit jaar niet zonder. 🙂 Ik ben zo dol op dat land! We hebben een gîte geboekt met een geweldig uitzicht. Ik verheug me er zo op. En de honden mogen lekker mee, een heerlijk vooruitzicht.

Binnenkort zal ik een blogpost delen met onze reisplannen voor 2019. Zoals je merkt ben ik alweer helemaal in de stemming. 🙂

En hoe zit het met jou? Welke bestemming verveelt jou nooit? En heb jij al vakantieplannen gemaakt voor deze zomer?


Dit vind je denk ik ook leuk:

9 Comments

 • Reply
  Sanne
  5 maart 2019 at 18:45

  Wat een mooi lijstje met bestemmingen heb je al verzameld! Ik ga het liefst ook steeds naar een nieuwe bestemming, maar toch zijn er een aantal plekken waar ik al een aantal keer ben geweest. Zo gingen we vroeger ongeveer ieder jaar naar zuid Frankrijk, maar wel regelmatig naar een andere plek. Of we bezochten dan weer andere dorpjes tijdens ons verblijf. Parijs en Londen ben ik bv. ook al een paar keer geweest, maar ook omdat het zo dichtbij en dus goedkoop is. New York ben ik meer dan 10 jaar geleden geweest, dus daar wil ik ook graag nog een keer heen!

  • Reply
   Truusje
   6 maart 2019 at 09:32

   Naar Londen ben ik al heel lang niet meer geweest. Nu ik er over nadenk… Daar zou ik ook graag weer eens een keertje naartoe gaan. Het is inderdaad vrij dichtbij en daardoor goedkoop. Wie weet!

 • Reply
  Audrey
  7 maart 2019 at 09:31

  Leuk lijstje! Ik wil heel graag weer naar Schotland. Ik zou wel wat andere delen van het land willen bezoeken, maar naar Edinburgh ga ik sowieso terug.

  • Reply
   Truusje
   7 maart 2019 at 10:03

   Ik ben nog nooit in Schotland geweest. Maar het is een aanrader begrijp ik. 🙂

 • Reply
  Marous
  7 maart 2019 at 09:34

  Kopenhagen is echt mijn lievelingsstad. Daar ben ik al 3 keer geweest, en dat verveelt nooit (wordt juist alleen maar leuker!).

  • Reply
   Truusje
   7 maart 2019 at 10:03

   Ben ik ook nog nooit geweest. Wel heel nieuwsgierig naar!

 • Reply
  Dionne
  8 maart 2019 at 18:58

  Wat een onwijs tof lijst! Een jaar geleden ben ik voor het eerst in Kroatie geweest en dat was echt onwijs gaaf. Wat een prachtig land was dat!

  • Reply
   Truusje
   8 maart 2019 at 20:13

   Ja, wij vonden het gedeelte van Kroatië dat wij bezochten ook heel mooi. Ben benieuwd naar de rest van het land. 🙂

 • Reply
  citytrip
  9 maart 2019 at 13:27

  Leuk lijstje! Zovéél bestemmingen en zo weinig tijd. Citytripjes zijn altijd een goed idee.

 • Laat een berichtje achter