Reizen

Op citytrip | waar ik graag naartoe wil


Onlangs maakte ik een blogpost over vakantielanden waar ik graag (opnieuw) naartoe zou willen gaan. Vandaag is het tijd voor een nieuwe editie met reisdromen. Dit keer zijn de citytrips aan de beurt! En nee, dat paste niet in de blogpost over vakantielanden, want ik heb nogal wat steden op mijn lijstje staan die ik wil bezoeken. Niet per se à la minute hoor. Ik heb er denk ik wel een paar jaar voor nodig voor ik alles kan afvinken, maar wat hindert dat. Fantaseren mag altijd, ja toch?

Hamburg

Hamburg
Bron foto: www.hamburg.de

Een tijdje terug ontdekte ik dat het vanaf ons huis maar 3,5 uur rijden is naar Hamburg en sindsdien wil ik erheen. Volgens mij is Hamburg een hele levendige stad! Ik heb er niet precies een voorstelling bij, maar dat vind ik nou juist zo leuk. Ik laat me graag verrassen. En hoe fijn is het dat je deze stad gewoon lekker relaxt met je eigen autootje kunt bereiken? Hermie kan dus probleemloos mee en dat vind ik top. 🙂

Berlijn

Berlijn
Bron foto: www.berlijn-blog.nl 

Een andere Duitse stad waar ik graag naartoe wil is Berlijn. Twee jaar geleden waren Jelm en ik hier ook en dat beviel ons opperbest. We boekten er zelfs spontaan een nacht bij omdat het zo leuk was. We hadden onszelf in een vijfsterrenhotel geparkeerd (of nou ja, eigenlijk had ik dat gedaan) en hebben ons geen seconde verveeld. We bekeken de mooie schildering bij Checkpoint Charlie, scharrelden door de Berliner Dom, brachten een bezoekje aan het interactieve DDR-museum (aanrader!), kochten een toegangskaartje voor Zoo Berlin en huurden een fiets. Verder hebben we heerlijk gewandeld door de ‘groene long’ van Berlijn, oftewel het immense Tiergarten Park. Op zondag gingen we brunchen en fietsten we naar de vlooienmarkt in Mauerpark. En natuurlijk hebben we de muur en het Holocaustmonument gezien. Maar er is nog zoveel meer in Berlijn wat ik graag wil zien en doen. Zo wil ik bijvoorbeeld het verlaten vliegveld Tempelhof nog eens aanschouwen. Op de landingsbanen kun je tegenwoordig fietsen of je kunt er lekker chillen. Het lijkt me geweldig om midden op zo’n enorme landingsbaan een foto van onze kleine Hermie te maken. Ik vind de sfeer in Berlijn op de een of andere manier heel fijn. Ja, ik wil echt nog een keer! Voor vertrek wil ik dan graag het boek ‘Mijn Berlijn‘ van Marjolein van der Kolk aanschaffen. Zij komt uit Nederland, maar woont al jaren in de Duitse hoofdstad en heeft een boek geschreven vol tips over ‘haar’ stad. Het lijkt me heel leuk om Berlijn aan de hand van dat boek verder te ontdekken.

Lissabon

Lissabon
Bron foto: www.travelgirls.nl

Ik ben nog nooit van mijn leven in Lissabon geweest, ik ben überhaupt nog nooit in Portugal geweest. Maar ik zou daar graag verandering in brengen. Lissabon lijkt me een erg toffe stad, waarover ik al jaren veel enthousiaste blogposts lees. Ook van mensen uit mijn omgeving hoor ik alleen maar positieve verhalen over deze stad. Ik ben benieuwd! Kan ik eindelijk ook eens de beroemdste gebakjes van Portugal proeven: Pastéis de nata. Net wat voor mij! Wel heb ik begrepen dat het vrij pittig is om je lopend door Lissabon te verplaatsen vanwege alle hoogteverschillen. Het lijkt me niet de meest ideale bestemming voor Hermie, maar ikzelf zou er graag eens een kijkje nemen. En dan het liefste in het voor- of naseizoen, dat lijkt me qua weer perfect.

Porto

Porto
Bron foto: www.city-sightseeing.com/en/79/porto

Een andere Portugese stad waar ik graag nog eens naartoe zou vliegen is Porto. Ook hier hoor en lees ik al jaren allemaal enthousiaste verhalen over. Het moet een sfeervolle en kleurrijke stad zijn. Ik ben heel benieuwd!

Rome

Rome
Bron foto: www.getyourguide.nl/rome-l33/

Met mijn familie ben ik jaren geleden eens naar deze prachtige Italiaanse stad geweest. We hebben toen zoveel gezien, tot de paus aan toe. Ik zou heel graag met Jelm nog eens terugkregen naar deze fantastische stad om samen met hem te genieten van al het moois wat Rome te bieden heeft. Wat mij betreft gaan we alle toeristische highlights weer af, want hoe druk die plekken ook kunnen zijn, mooi blijft het.

Florence

Florence
Bron foto: http://www.hotelroomsearch.net/france/florencewww.hotelroomsearch.net/france/florence

Ik ben nog nooit in Florence geweest, maar ik vind het zo romantisch klinken. Ik zou hier graag eens een keertje naartoe vliegen om te ontdekken of dat daadwerkelijk zo is. Ik zie mezelf al rondslenteren met een heerlijk Italiaans ijsje in mijn hand terwijl de zon lekker schijnt. Ja, ik zou zo willen vertrekken!

Barcelona

BarcelonaBron: www.fattiretours.com/barcelona

Jelm en ik waren van plan om in oktober misschien naar Barcelona te vliegen. Ik ben al meerdere keren in deze stad geweest en weet dus hoe prachtig het daar is. Absoluut het terugkeren waard en het lijkt me dan ook fantastisch om dat samen met Jelm en Hermie te doen. Tickets naar Barcelona zijn niet zo duur, dus dat is ook mooi meegenomen. We maakten deze plannen voor de afschuwelijke terreuraanslagen plaatsvonden. Of ons reisje nu nog doorgaat weet ik niet. Ik denk dat we uiteindelijk nog wel zullen gaan, maar met een dubbel gevoel. Het is denk ik niet goed om je door zoiets te laten tegenhouden, want dan kun je op het laatst nergens meer naartoe. Maar het blijft naar. Dat mensen elkaar zulke dingen aandoen vind ik onbegrijpelijk en heel erg eng.

Sevilla

Sevilla
Bron foto: www.muslimfriendlyspain.com/monumental-andalusia/

Mijn zusje is onlangs naar deze stad op vakantie geweest en volgens haar is deze Spaanse stad absoluut een aanrader. Ze stuurde me verschillende mooie fotootjes en meer is er ook eigenlijk niet voor nodig om mij enthousiast te krijgen voor een citytrip. Ze raadde wel aan om niet in het hoogseizoen te gaan, want dan is het er snikheet.

Antwerpen

Antwerpen
Bron foto: www.beneluxhogrally.com

In deze Belgische stad kom ik graag. Ik vind dat je er heerlijk kunt winkelen en ik geniet altijd van de sfeer. Je bent er zo, maar toch voelt het heel anders dan Nederland. Toen ik vijfentwintig werd boekte Jelm een overnachting in een luxe bed and breakfast in deze fijne stad. Daar zou ik graag nog eens naartoe gaan. Jelm wilde destijds heel graag een wandeling met gids maken door het riool (ja, zoiets bestaat), maar dat is er toen niet meer van gekomen. Nu ben ik ooit een keertje eerder in het riool geweest (in Parijs) en daar ging ik bijna van mijn stokje. Maar vooruit, ik wil het voor Jelm nog wel een keertje proberen. Het brengt me in ieder geval in Antwerpen en als ik na dat vieze riool weer een beetje bijgekomen ben kan ik weer lekker verdergaan met winkelen, wandelen en eten. Oftewel, alle zaken die citytrips wat mij betreft zo fijn maken.

Budapest

Budapest
Bron foto: www.inyourpocket.com/budapest

Ik ben nu twee keer in Budapest geweest en ik zou graag nog een derde keer gaan. Waarom? Omdat ik ooit nog een keertje wil zwemmen in die thermische baden die ze daar hebben. Dat is er tot op heden nooit van gekomen, maar ik wil dat ooit nog eens meemaken! En daarbij is Budapest ook gewoon echt een schitterende stad met ontzettend veel indrukwekkende gebouwen. Er valt daar zoveel te zien. 🙂

Wenen

Wenen
Bron foto: www.natgeotraveler.nl/artikel/48-uur-in-wenen

Een andere stad waar ik graag nog een keer naar terug zou keren is Wenen. Nog niet zo lang geleden maakten we tijdens onze campervakantie kennis met deze mooie stad. We beleefden er een prachtige dag en concludeerden dat we zeker nog eens terug wilden gaan. Ik wil bijvoorbeeld nog graag een bezoek brengen aan het Sissi Museum en ik wil Schloss Schönbrunn graag zien. Dat is er toen niet van gekomen en bovendien bleken ze in Wenen niet zo’n fan te zijn van honden. Die mochten daar amper een poot verzetten, dus tijdens ons volgende bezoek aan Wenen zullen we Hermie thuis moeten laten. Heel jammer, maar vooruit. Wenen is het waard. Ik vind dat ze er ook hele leuke horeca hebben. Wil ik graag naar terug!

Praag

Praag
Bron foto: www.reishonger.nl/reisverslagen/dwalen-door-praag/

Ook Praag is een stad die we onlangs nog bezocht hebben tijdens onze campervakantie. Maar wat was het toen warm en druk… Ik zou heel graag nog eens naar Praag terugkeren, maar dan eind november ofzo. Lijkt me heel gezellig, want de stad is dan vast al in kerstsfeer gebracht. Jelm en ik hebben het Museum van het Communisme nog op ons lijstje staan, want dat is er de vorige keer niet van gekomen. Kunnen we dat dan meteen doen. Lijkt me interessant.

Kopenhagen

Kopenhagen
Bron foto: www.kidseropuit.nl/citytrip-kopenhagen-met-kinderen

Ik ben nog nooit in Kopenhagen geweest, maar volgens mij is ook deze stad zeker het bezoeken waard. Je schijnt er goed te kunnen winkelen, want de langste winkelstraat van Europa vind je in Kopenhagen. Het lijkt mij ook leuk om de plaatselijke delicatessen te gaan proeven, want volgens mij kun je in Denemarken best heel lekker eten. Ik ben benieuwd!

Parijs

Parijs
Bron foto: www.wegwijsnaarparijs.nl/bezienswaardigheden_parijs/top-25-bezienswaardigheden-parijs/

Parijs… Ik heb al tijden zin om hier naartoe te gaan. Om wat te doen? Nou, eigenlijk juist niet al te veel bijzonders. Het lijkt me heerlijk om hier gewoon lekker rond te slenteren, te chillen op terrasjes en te happen in de meest knapperige croissants. Ik ben al meerdere keren in Parijs geweest en dan ‘hoef’ je de highlights niet meer per se allemaal af. Jelm en ik zijn in september alweer vijf jaar samen en dat vinden we een uitstekende gelegenheid om onszelf op een tripje Parijs te trakteren. Uiteraard gaat Hermie mee, want zo’n feestelijk jubileum vier je niet zonder je hond, dat is logisch. Dit weekend gaan we een hotel boeken, ik heb er zin in!

New York

New York
Bron foto: www.architecturaldigest.com/nyc-city-guide

Je zat zeker net te denken dat er geen einde zou komen aan deze lijst? Nou die komt er wel, want ik sluit af met een van de gaafste citytrips die ik kan bedenken: New York. En ik spreek uit ervaring, want ik heb al eens in deze geweldige stad rondgewandeld met mijn familie. Wat hebben we toen veel gave dingen gezien! Ik vind dat Jelm dat ook echt eens moet meemaken. Praktisch alles is een belevenis in New York. Alle bekende highlights zoals het drukke Times Square, het immense Vrijheidsbeeld en het uitzicht vanaf het Empire State Building maken indruk, maar ook zoiets eenvoudigs zoals een bezoekje aan een New Yorkse McDonald’s vergeet je niet meer. Alles is daar zo anders dan hier. Echt een belevenis. En ik wil daar weer ontbijten! Mega grote stukken taart als ontbijt vond ik geen verkeerd idee. 😉

Wat een lijst hè? En stiekem zijn er nog wel meer steden waar ik graag nog eens naartoe zou gaan, want Dresden is me bijvoorbeeld ook heel goed bevallen. Ach, er zijn zoveel mooie steden. Jelm heeft Kiev op zijn lijstje staan, dus waarschijnlijk gaan we daar ook nog een keertje heen. Ben ik ook wel benieuwd naar. Ik vind citytrips zo leuk! Even lekker een paar dagen heel ergens anders zijn kan zo verfrissend werken. 🙂

Houd jij ook zo van citytrips? In welke steden zou jij graag nog eens willen rondbanjeren? Als je nog tips voor me hebt hoor ik ze graag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

 • Reply
  Rowan
  28 augustus 2017 at 15:27

  Wat een mooie lijst! Ik ben gek op citytrips, veel van deze steden wil ik ook nog graag bezoeken. Vooral Rome, Sevilla en Hamburg staan hoog op het lijstje. Dit jaar ging ik voor het eerst naar Kopenhagen en Berlijn, echt twee hele mooie steden, ik kan ze je alleen maar aanraden. 😉

  • Reply
   Truusje
   28 augustus 2017 at 15:45

   Ja, Berlijn is heerlijk hè? Ik hoop er komend voorjaar weer eens naartoe te gaan. Leuk dat je naar Kopenhagen bent geweest! Hopelijk kan ik deze stad ooit ook afvinken. Ben er erg nieuwsgierig naar. 🙂

  Laat een berichtje achter