Reizen

Vakantievoorpret | Reisplannen voor 2018


Het is nog maar net maart, maar toch merk ik dat veel mensen al vakantieplannen aan het smeden zijn. Op Instagram zag ik meerdere keren de vraag om tips voorbijkomen. Waar is het leuk? Waar moet je heen?

Het inspireerde mij om deze blogpost vol vakantie-voorpret te schrijven, want ik heb dit jaar (eigenlijk gewoon altijd) inspiratie genoeg. Sterker nog, ik weet al precies waar ik heen ga en heb alles al geregeld ook. Dat is eigenlijk niets voor mij, want normaal ben ik niet zo van de strakke planning. Maar dit jaar gaan we voor het eerst een aantal keren zonder Hermie (en dus ook zonder Moos) op reis en dus wilde ik alles graag goed geregeld hebben. Ik vind het sowieso best een dingetje om ze achter te laten, dus vandaar dat ik er al op tijd mee bezig ben. Anders heb ik gewoon geen rust. šŸ˜‰

Ik heb dit jaar vier tripjes op de planning staan. Dat klinkt als best een duur grapje, maar het valt gelukkig iets mee. Ik besef mij dat ik echt een lucky basterd ben, want een van de tripjes heb ik gewonnen en een ander reisje heb ik gekregen van Jelm. En natuurlijk let ik graag op goede deals en zijn wij niet aan het hoogseizoen gebonden, waardoor we dit jaar dus vier keer de hort op kunnen. Benieuwd waar we heen gaan? Lees dan verder.

Praag


Binnenkort vertrekken Jelm en ik voor een paar daagjes naar Praag. We waren hier afgelopen zomer ook al geweest -toen schoot ik deze geniale foto van Hermie in de Moldau- maar in die periode was het best wel warm en erg druk. Ik wilde daarom graag nog een keertje naar deze prachtige stad. En het leuke is dat we amper iets voor dit reisje hebben hoeven betalen, want dit tripje heb ik dus gewonnen. šŸ™‚ Ik doe graag mee aan Bloginsiders-acties en al helemaal als er een leuke prijs uitgeloofd wordt. Afgelopen zomer was er een Bloginsiders-actie waarbij kiwi gold centraal stond. Je moest meerdere receptjes bedenken waarin je kiwi’s verwerkte en een van de inzendingen zou beloond worden met een reischeque. Zo leuk! Ik geef toe dat ik extra mijn best heb gedaan, want ik wilde zo graag winnen! En ik won. Voor de nieuwsgierigen; onder andere dit recept heeft me naar de overwinning geholpen. Ik ontving een cheque van 200 euro bij Travelbird. Dit bedrijf kende ik niet, maar ze hebben er nu een fan bij hoor. Op hun site vind je ontzettend veel leuke citytrips, maar ook langere vakanties en rondreizen. En er staan vaak hele goede deals tussen. Het was dus nog best lastig kiezen, maar ik ben uiteindelijk voor een reisje naar Praag gegaan. Een hond meenemen, laat staan twee, werd ‘m niet dus logeren Hermie en Moos bij de ouders van Jelm.

Zakynthos


Een warm Grieks eiland staat al jaren op mijn lijstje, maar het kwam er nooit van. In 2015 won CuraƧao het en daarna las Jelm iets over SardiniĆ« en werden we daar heel nieuwsgierig naar. Niet lang daarna kwam Hermie en heb ik onze vakanties zo aangepast dat hij altijd mee kon. Niet dat dat een straf was hoor, integendeel juist. Op vakantie gaan met je hond is zo gezellig! Wel weerhield het mij van sommige bestemmingen. Zo vind ik Griekenland niet echt een geschikt vakantieland voor honden, dus gingen we daar niet heen. Want echt, ik kreeg gewoon buikpijn van het idee om Hermie achter te laten. Jelm had daar geen last van en waarschijnlijk is er niemand op deze wereld die daar zoveel moeite mee heeft, haha. Maar ik dus wel. Ik had me echter wel voorgenomen om te proberen om me er op den duur overheen te zetten, want een beetje suf is het natuurlijk wel. Gelukkig voor mezelf merk ik dat ik ze iets makkelijker achter kan laten nu ze met zā€™n tweeĆ«n zijn. Daarbij wordt er natuurlijk met veel liefde op ze gepast. En dus besloot ik dat het Griekse eiland er dit jaar toch echt maar eens van moest komen. Zakynthos stond al het langst op mijn lijstje, dus richtte ik daar mijn pijlen op. Omdat ik erg van kleine en knusse accommodaties houd, zat ik regelmatig even op Elizawashere te spieken. Ik zag de leukste plekjes, maar de prijzen vielen mij tegen. Dus zocht ik verder en vond ik uiteindelijk een goede deal bij Vakantiediscounter. Ik werd verliefd toen ik de foto’s vanĀ hotel VarresĀ zag. Ik viel meteen op de prachtige ligging tussen al dat groen. Het lijkt me zo mooi! Maar ik was uiteraard niet de enige die er zo over dacht en dus vlogen de goede deals eruit. Het was nog even puzzelen om oppas te vinden voor Hermie en Moos, maar het is gelukt om te boeken. We gaan in het voorjaar. Ik ben nog niet eerder op Zakynthos geweest, wel op andere Griekse eilanden. Jelm is nog nooit in Griekenland geweest. Ik weet zeker dat hij het fantastisch gaat vinden, vooral het eten. Houd ik zelf ook van. En verder gaan we natuurlijk genieten van de zon en de zee en willen we het hele eiland zien. Volgens mij wordt het een heerlijke week.

Rome


We zouden eigenlijk niets doen met Valentijnsdag en ik was er ook stellig van overtuigd dat Jelm het vergeten was, maar niets was minder waar. Hij had een heel leuk ontbijtje samengesteld met broodjes, taart en vers sinaasappelsap. Ja, hij kent me goed. šŸ˜‰ Ook lag er een geprint briefje op mijn bord. Ik dacht dat hij een lief briefje had getypt (aangezien zijn handschrift niet te doen is), maar het bleek niet zomaar een briefje te zijn. Het was een reischeque, wederom van Travelbird. Was ik even stil van. Zo lief! En ik had het echt totaal niet verwacht. Absoluut een mega verrassing dus. Het leek Jelm leuk om naar Rome te gaan, aangezien ik het daar nogal eens over heb en natuurlijk leek mij dit ook een fantastisch plan. We gaan in juni en vonden een hele aanlokkelijke deal op Travelbird. Ons reisje bleek uiteindelijk zelfs een paar euro goedkoper uit te vallen dan de waarde van de cheque, waardoor we hem niet konden inwisselen. Gelukkig is dit super opgelost door Travelbird en hebben zij ons het bedrag teruggestort. Echt top. Het hotel waar we zullen verblijven heeft een dakterras waar je kunt ontbijten. Dat lijkt me zo fantastisch, ik zie mezelf al helemaal zitten in het zonnetje. Ik verheug me er ontzettend op. Voor Hermie en Moos is deze citytrip echter niet geschikt. Zij blijven daarom bij mijn vader.

Op pad met een camper


Toen we vorig jaar nog maar amper vijf minuten in onze gehuurde camper rondreden wisten we al, dit willen we vaker doen. Het beviel zo goed! Het was zo leuk en we zagen zoveel. En het allermooiste is nog wel: de honden kunnen mee!Ā ♥ We gaan dit jaar in het najaar op pad. Hopelijk met nog wel een beetje mooi weer, maar niet al te warm. En daarbij, een camper huren is buiten het hoogseizoen een stuk goedkoper. Voor Moos zal het zijn eerste echte vakantie worden. Hij is dan ruim een jaar en dat lijkt mij een mooie leeftijd om mee te gaan op zo’n vakantie. Het is natuurlijk vrij intensief voor de honden en dus zou ik zoiets nooit doen met een pup. Eerst maar eens een beetje conditie opbouwen. Waar we heen willen crossen? Dat weten we nog niet precies. Jelm wil heel graag nog een keer naar Slowakije en ikzelf zou graag SloveniĆ« en KroatiĆ« willen ontdekken. Maar dat is nou precies het mooie aan een camper; je hoeft niet exact te weten waar je heen wilt. Alle opties zijn open. Echt een heerlijke manier van op vakantie gaan en ook eentje die stiekem het allerbeste bij mij past. Hondjes mee, lekker rijden en we zien het wel. We hebben weer een camper gehuurd bij hetzelfde bedrijf als vorig jaar. Het beviel ons zo goed!

Tot zover onze vakantieplannen. Best wel een lijstje, maar ik geloof dat ik erfelijk belast ben. Mijn zusje is ook altijd bezig met het plannen van leuke tripjes. Kunnen we uren over kletsen en we steken elkaar altijd aan. En ook mijn andere zusje en mijn broertje gaan graag op reis. Sterker nog, zij vertoeven de komende maanden in Zuid-Amerika. Die reislust hebben we overduidelijk geƫrfd van onze moeder.

Welke bestemming lokt jou aan?

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

4 Comments

 • Reply
  Rowan
  10 maart 2018 at 12:37

  Wat een mooie vakantieplannen hebben jullie al! Ik snap wel dat het lastig is om je hondje alleen te laten hoor. Ik zou daar ook moeite mee hebben. šŸ˜‰

  • Reply
   Truusje
   10 maart 2018 at 13:08

   Ah, leuk om te horen dat ik niet de enige ben. De honden zijn toch een soort van mijn kindjes en die laat ik echt niet makkelijk achter. šŸ˜‰ Gelukkig wordt er goed op ze gepast, dat wel.

 • Reply
  Anne - Ditisanne.nl
  27 maart 2018 at 10:19

  Een mooi lijstje hoor! Rome is echt een fantastische stad, Praag trouwens ook hoewel ik Rome leuker vind. Sloveniƫ en Kroatiƫ moeten ook erg mooi zijn; wij hebben Dubrovnik in de planning staan voor oktober dus Kroatiƫ staat hier ook op de lijst!

  • Reply
   Truusje
   28 maart 2018 at 09:38

   Ja, Praag is zeker mooi. In Rome ben ik lang geleden ook al eens geweest en de stad heeft zeker indruk op me gemaakt. Heb veel zin om opnieuw te gaan en nieuwe herinneringen te maken. Ik moet me nog nader verdiepen in Kroatiƫ en Sloveniƫ om te kijken naar welke plekken wij willen gaan. Zal Dubrovnik eens Googelen.

  Laat een berichtje achter