Wonen

Mijn folder favorieten


Iedere week ploft er een dik pakket folders bij mij op de mat. Ik heb er een haat-liefde-verhouding mee. Enerzijds word ik soms gek van al die drukke pagina’s en weet ik niet meer waar ik kijken moet. Ook laat ik ze regelmatig te lang op tafel liggen en dus verandert mijn huis door die stapel papierwerk in een regelrechte chaos. Anderzijds ben ik gek op folders. Ik krijg er namelijk altijd inspiratie van. Zie ik een aanlokkelijke foodfoto in een folder van een supermarkt, dan krijg ik meteen kook-ideeën. Ik hoef maar een mooie interieurfoto te zien of mijn raderen gaan draaien. Ook kom ik regelmatig leuke kleine spulletjes tegen waar ik dan meteen een toepassing voor bedenk. Vermoeiend, maar leuk.

Om het aangenaam te houden worstel ik me niet door alle folders heen. Ik heb een aantal folders die ik standaard links laat liggen, zoals die van de Mediamarkt, Bart Smit en sportzaken (die Jelm dan wel weer graag bekijkt). Mijn interesse ligt bij de Hema, Xenos, Blokker, Intratuin, Kwantum, Karwei en Leen Bakker. Ook bekijk ik altijd de folders van de supermarkten bij mij in de buurt en heb ik aandacht voor het reclamewerk van drogisterijen. En het foldertje van de dierenwinkel vlakbij mijn huis bekijk ik ook steevast.

Mijn favorieten

Onlangs plofte er weer een dik pakket bij ons op de mat. Ik heb deze verse folders dit keer eens niet heel lang laten liggen maar ben er eens goed voor gaan zitten. Soms staan er alleen maar suffe dingen in, maar deze keer ben ik een hoop leuke items tegengekomen. Spullen die dus NU te koop zijn. Hieronder deel ik mijn favorieten.collage-iii

  1. In de folder van de Tedi spot ik mooie cadeautasjes. Altijd handig om in huis te hebben. Of deze cadeautasjes in werkelijkheid ook een beetje stijlvol zijn weet je bij de Tedi nooit zeker. Maar aangezien deze winkel zich op amper 500 meter van mijn huis bevindt, vind ik het de moeite waard om deze week even te gaan kijken.
  2. In de folder van de Lidl zie ik een dierentondeuse. Die heeft er een tijdje terug ook al eens in gestaan en toen heb ik hem direct gekocht. Het leek me zo handig! Inmiddels kan ik melden dat het inderdaad ook een heel handig ding is, enige probleem is dat ik een zacht ei van een hond heb. Hermie is bang voor het geluid van de tondeuse. Dus voor mijn hond is het niet zo’n succesnummer, maar ik kan me voorstellen dat het voor veel hondenbezitters een ideaal ding is om in huis te hebben.
  3. Eén van mijn favoriete folders is die van de Karwei. Zij zitten altijd bovenop alle woontrends, die veelal heel betaalbaar zijn. Bovendien hebben ze vaak leuke kortingsacties. Ik spot dit gave trolley-karretje die ik graag aan mijn interieur zou toevoegen. Ik heb alleen werkelijk geen idee waar ik het ding zou moeten neerzetten, dus voorlopig ga ik hem denk ik niet aanschaffen.
  4. Eveneens in de folder van de Karwei ontdek ik deze prachtige lampen. Ik vind ze ontzettend mooi. Ze lijken me heel gaaf voor in de hal, ware het niet dat ik daar natuurlijk al een lamp heb hangen. Wie weet vervang ik die nog wel.
  5. Bij de Tedi in de folder zie ik ook mooi plakband. Super leuk om te gebruiken om cadeautjes extra mooi in te pakken. Of om enveloppen mee dicht te plakken. Lekker glitterig, ik houd ervan.
  6. Deze metalen mandjes staan in folder van Leen Bakker. Doorgaans vind ik dat ze daar niet erg hip spul hebben, maar deze mandjes ogen absoluut eigentijds. Altijd handig om te hebben.
  7. Ook bij de Xenos in de folder zie ik gave kastjes op wieltjes. In de folder worden ze bakkerkasten genoemd. Zou wederom niet weten waar ik ze zou moeten neerzetten, maar mooi vind ik ze wel.
  8. In de Hema-folder valt mijn oog op een mooie weekplanner. Zat er afgelopen week net aan te denken dat zoiets voor mij wel handig zou kunnen zijn voor wat meer overzicht. Kan ik een beetje planningen maken voor blogposts enzo. Geen idee of het helpt, want ik ben al vijfentwintig jaar een chaoot in hart en nieren, maar wie weet. Ook Hema heeft mooi plakband, alleen noemen zij het washitape. Of er een verschil is met het plakband van de Tedi weet ik niet.
  9. Bij Kwantum zie ik deze lampen. Ik vind ze leuk! Toevallig heb ik een paar weken terug een soortgelijke lamp bij de Kwantum gekocht voor in de keuken. Je ziet deze lampen tegenwoordig overal. Ik vind het een toffe trend.

 

spirelliTenslotte zie ik bij de Blokker in de folder nog iets staan wat ik al een tijdje wil hebben; een Spirelli! Hiermee kun je bijvoorbeeld courgettes in dunne slierten schaven, zodat je courgette-pasta kunt maken. Ik hoorde er een paar mensen uit mijn omgeving over en werd toen zelf nieuwsgierig. Ik heb hem direct aangeschaft. Binnenkort probeer ik hem uit op mijn blog, stay tuned!

Spot jij weleens iets leuks in een folder, of gooi je ze liever direct weg?

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter