Ik heb weer een lekker lasagne-recept voor je! Als je van de super snelle gerechten bent, dan is dit recept waarschijnlijk niks voor jou. Maar mocht je het leuk vinden om af en toe, bijvoorbeeld in het weekend, iets meer tijd aan koken te besteden, dan is dit recept echt een aanrader. Deze lasagne is goedgevuld met kip, champignons en courgette. Als saus heb ik er een lekkere verse paprikasaus bij gemaakt van rode puntpaprika’s en ui. Veel groente dus en natuurlijk afgetopt met een laagje kaas. Je bent er eventjes mee bezig omdat je eerst de saus moet maken, maar als je dat eenmaal gedaan hebt gaat het snel.
Benieuwd naar dit recept vol groente? Lees dan zeker verder.
Ingrediënten
voor ongeveer 4 personen
2 kipfilets
250 gram kastanjechampignons
1 courgette
4 rode punt paprika’s
2 uien
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 eetlepels crème fraîche
1 klein blikje tomatenpuree
50 ml water
1 pakje verse lasagnevellen
1 theelepel gerookt paprikapoeder
½ theelepel komijnpoeder
peper en zout
± 100 gram geraspte kaas
Wat moet je doen:
- Snijd de puntpaprika’s open en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in stukjes. Snipper de uien. Dit hoeft niet heel fijntjes, een beetje grover is prima.
- Verhit wat (olijf)olie in een ruime hapjespan en bak de paprika met de ui tien minuten zachtjes aan. Schep regelmatig om.
- Schep dan de tomatenpuree en de knoflook erbij. Bak dit een minuutje mee.
- Voeg vervolgens de crème fraîche en het water toe. Laat de crème fraîche smelten. Schep alles ondertussen regelmatig om.
- Breng op smaak met een beetje peper en zout. Laat een minuutje pruttelen.
- Schep alles uit de pan in een hoge beker en pureer het fijn met een staafmixer. Zet de paprikasaus daarna even aan de kant tot later gebruik.
- Dep de champignons schoon met wat keukenpapier, snijd een stukje van de steeltjes af en snijd ze daarna in plakjes.
- Was de courgette en snijd ‘m in kleine blokjes.
- Snijd tot slot de kip in blokjes.
- Verhit wat (olijf)olie in een wokpan.
- Doe de kip in de pan en bestrooi de kip met het gerookte paprikapoeder, komijnpoeder en een beetje peper en zout.
- Bak dit een minuutje aan. Gooi vervolgens de champignons en de stukjes courgette erbij. Bak alles zo’n vier minuutjes op middelhoog vuur. Denk je dat de kip daarna nog net niet helemaal gaar is? Dat is niet erg, want het gaart in de oven wel verder. Als je de kip te lang bakt in de pan en daarna nog in de oven schuift, loop je de kans dat de kip te droog en taai wordt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Vet een ovenschaal in met een beetje (olijf)olie. Schep een beetje paprikasaus in de schaal en verdeel dit over de bodem.
- Maak daarna een laagje met lasagnevellen. Schep er weer een laagje paprikasaus op. Schep daarna de helft van het kip-champignon-courgette-mengsel in de schaal. Zorg ervoor dat je het eventuele vocht in de pan niet mee schept.
- Dek af met een laag lasagnevellen. Maak weer een laagje met paprikasaus en verdeel de rest van de kip, courgette en champignon over de schaal.
- Maak nog een laag met lasagnevellen en schep hier de rest van de paprikasaus overheen.
- Strooi er wat geraspte kaas over en zet de lasagne 25 minuten in de oven.
Deze lasagne is vol smaak en bevat lekker veel groente. Een fijn idee wat mij betreft. Je kunt van deze lasagne natuurlijk heel gemakkelijk een vegetarische variant maken door de kip weg te laten.
Mocht je deze lasagne ook gaan maken, laat me dan zeker even weten of het gelukt is. Vind ik leuk! En natuurlijk ben ik altijd benieuwd wat je ervan vindt. 🙂
Eet smakelijk alvast!
No Comments