Koken

Wraprolletjes met geitenkaas en spekjes


Praktisch elke week stappen Jelm en ik de auto in en rijden we naar een bos om een lange wandeling te maken met onze honden. In de zomer gaan we soms zelfs meerdere keren per week. Ik kan daar altijd zo van genieten. De honden al helemaal. Na afloop zoeken we negen van de tien keer een terrasje op. Soms om te lunchen, nog vaker om even een appeltaartje te eten. Met slagroom uiteraard. Door de coronacrisis zit dat er niet meer in en ik moet eerlijk zeggen dat ik die simpele activiteit nog wel het allermeeste mis. Gluren op een menukaart, kiezen en niet lang daarna iets lekkers eten.

Ja, ik houd echt van de horeca. Maar dat gaat nu even niet en hoe jammer ook, het is niet anders. Gelukkig kun je thuis ook lekkere dingen maken. Zoals mijn lunchreceptje van vandaag. Wraprolletjes met romige geitenkaas, zoutige spekjes en bloemige honing. Een super simpele combinatie, maar wel erg lekker. Ik at het ooit eens op een terras na een van onze vele boswandelingen. De wraprolletjes waren in een cirkel op het bord geplaatst met in het midden wat salade. Super makkelijk om thuis eens na te maken en dat heb ik vandaag dan ook gedaan.

Ingrediënten

voor twee personen

2 grote wraps
125 gram verse geitenkaas
100 gram spekjes
een kneepje honing

voor de salade:

een handje verse sla naar keuze
⅓ komkommer
½ paprika
paar tomaatjes
1 kleine rode ui

voor de dressing

2 eetlepels olijfolie
1 theelepel grove mosterd
1 theelepel honing
snufje peper

Wat moet je doen:

  1. Bak de spekjes uit en laat ze daarna uitlekken op een bordje met een stukje keukenpapier.
  2. Verhit de wraps even kort in een droge koekenpan.
  3. Verkruimel de geitenkaas en verdeel over de twee wraps. Verdeel ook de uitgebakken spekjes over de wraps.
  4. Knijp wat honing over de wraps en rol de wraps daarna strak op. Snijd vervolgens in plakjes.
  5. Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  6. Snijd de komkommer en de paprika in kleine stukjes. Snijd de tomaatjes in vieren en snipper de ui heel fijn. Hussel door de sla. Giet vervolgens de dressing eroverheen.
  7. Zet twee borden klaar en leg de wraprolletjes met geitenkaas en spekjes in een cirkel. Schep wat salade in het midden. Serveer direct.


Een goede gelegenheid om deze leuke vintage bordjes er weer eens bij te pakken. Ik kocht ze ooit voor een prikje bij de kringloopwinkel. Mooi zijn ze hè? En perfect voor foodfotografie.

Ik denk dat deze wraprolletjes met geitenkaas, spekjes en honing ook erg lekker zijn met nog wat gedroogde cranberries. Ga ik de volgende keer eens doen. 🙂

Lijken deze wraprolletjes jou ook wat? Pin ze dan vooral op Pinterest.

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

1 Comment

  • Reply
    Suzanne
    20 april 2020 at 12:15

    Ziet er lekker uit!

  • Laat een berichtje achter