Ja hoor, hier is de toetjesfanaat weer met het zoveelste dessertrecept. Ach, je kunt volgens mij nooit genoeg toetjesrecepten hebben. Dus bij dezen weer een fijn receptje, met weinig ingrediënten ook nog. Beetje mascarpone, wat slagroom, pietsje suiker en verder wat lange vingers en een paar perziken uit blik. Lekker makkelijk. En oh ja, een vleugje Licor 43. Heb je dat niet in huis of ben je niet zo van de drank? Je kunt de likeur ook prima weglaten en in plaats daarvan appelsap gebruiken.
Nieuwsgierig naar deze romige perziktoetjes met lange vingers? Hierbij het recept.
Ingrediënten
voor 4 à 5 perziktoetjes
250 gram mascarpone
100 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels suiker
± een half pak lange vingers
± 150 gram perziken uit blik
een klein scheutje Licor 43 (of appelsap)
Wat moet je doen:
- Laat de perziken uitlekken en pureer ze vervolgens tot puree met de staafmixer. Zet even aan de kant voor later gebruik.
- Doe de mascarpone, de slagroom, de vanillesuiker en de gewone suiker in een beslagkom. Mix met de mixer door elkaar tot een mooie dikke crème.
- Zet glaasjes klaar. Doe een scheutje Licor 43 of appelsap in een kommetje. Breek wat lange vingers in stukjes en doop ze in de likeur. Bedek de bodem van de glaasjes met de stukjes lange vingers.
- Schep vervolgens om en om wat van de perzikpuree en het romige mengsel in de glaasjes.
- Breek opnieuw wat lange vingers in stukjes en doop ze in de likeur. Leg ze in de glaasjes en druk lichtjes aan.
- Schep de glaasjes tot slot vol met de rest van het romige mengsel en de perzikpuree.
- Je kunt de perziktoetjes direct serveren, maar als ze minstens een uurtje in de koelkast hebben gestaan zijn ze nog lekkerder. Steek er vlak voor het serveren nog een lange vinger in.
Zomers receptje toch? Als je deze romige perziktoetjes in kleine glaasjes serveert zijn ze perfect voor na een barbecue. Hoe vol je ook zit, voor deze kleine toetjes is dan vast nog wel een gaatje te vinden. 🙂
Mocht je ze gaan maken, laat me dan zeker even weten wat je ervan vindt. 🙂
16 Comments
Tineke
3 juni 2020 at 08:29Dit ziet er heerlijk uit! Heb hem even opgeslagen, deze wil ik binnenkort zeker eens gaan maken.
Truusje
3 juni 2020 at 08:54Super leuk, ben benieuwd wat je ervan vindt.
Bets Gorren
10 december 2020 at 20:24Hoi Truusje de slagroom moet ik die kloppen en suiker toevoegen?Het gaat om het perzik toetje want dat wil ik met de kerst klaar maken .
Truusje
10 december 2020 at 21:24Hoi, wat leuk dat je deze toetjes voor kerst wilt klaarmaken. Je hoeft de slagroom niet eerst apart te kloppen. Je kunt gewoon de vloeibare slagroom in een kom doen, samen met de mascarpone, gewone suiker en vanillesuiker. En dat dan samen mixen tot een mooie crème. Veel succes!
Marianne
24 december 2020 at 10:25Hoi Truusje, kan ik het perzik toetje een dagvaarding te voren maken?
Truusje
24 december 2020 at 10:54Ja! De lange vingers in het toetje worden dan lekker zacht, is alleen maar lekkerder. Als je de toetjes goed afdekt met plastic folie en wegzet in de koelkast kan het prima. Vlak voor het serveren steek je er dan nog een lange vinger in ter garnering. Dat moet je wel op het laatst doen, want anders wordt ‘ie slof.
Rietje
27 december 2020 at 12:58Hoi Truusje
Lekker!!! We hebben ze twee keer gemaakt met de Kerst. Mooi in Champagneglazen want dat maakt het nog specialer. Het recept zit in mijn ‘lekkere receptenklapper’. Dank je wel.
Truusje
27 december 2020 at 17:39Oh, wat leuk!
Ria
20 februari 2021 at 21:31Heelijk!!
Had niet zo veel mascarpone meer, heb dan ook meer slagroom gebruikt en het was heerlijk luchtig. Waardoor het ook niet zwaar valt.
Heb ook 3 halve perziken gebruikt voor 2 toetjes in whiskey glas. Gewicht rond de 180 gram. 150 gram voor 4 tot 5 toetjes lijkt me dan ook wat weinig. Maar mogelijk heb ik grotere glazen gebruikt. Ook 3 moccaboontjes ter garnering.
Lekker nagerecht voor pasen of kerst.
Truusje
22 februari 2021 at 14:22Hoi Ria,
Fijn dat het in de smaak viel. 🙂 Ja, ik heb inderdaad vrij kleine glaasjes gebruikt.
Monique Laurijssen
26 april 2021 at 21:19Ik heb echt punten gescoord met dit toetje. Heb alleen wat extra vocht van de perzik door de mascarpone en slagroom gedaan.
Carolien
8 februari 2023 at 19:01Het perziktoetje ziet er super leuk en lekker uit. Ikzelf vind mascarpone vaak erg machtig. Misschien is een Griekse yoghurt ipv mascarpone een idee?
Truusje
15 februari 2023 at 11:18Ja, dat zou je ook kunnen doen. Dat is het leuke aan koken, je kunt alles aanpassen naar je eigen smaak. Doe dat vooral!
Jakeo
23 februari 2023 at 13:36Hoi ik ga het vandaag lekker maken. Ziet er super uit… heb er zin in!
Karin Lennaerts
21 april 2024 at 08:43Erg lekker , heb het al verschillende keren gemaakt en a ltijd een succes
René
11 mei 2024 at 14:15Heerlijk dessert, ik ben niet zo’n liefhebber van perzik dus in plaats daarvan verse mango gebruikt. Het was smullen!!!