Koken

Romige perziktoetjes met lange vingers en Licor 43


Ja hoor, hier is de toetjesfanaat weer met het zoveelste dessertrecept. Ach, je kunt volgens mij nooit genoeg toetjesrecepten hebben. Dus bij dezen weer een fijn receptje, met weinig ingrediënten ook nog. Beetje mascarpone, wat slagroom, pietsje suiker en verder wat lange vingers en een paar perziken uit blik. Lekker makkelijk. En oh ja, een vleugje Licor 43. Heb je dat niet in huis of ben je niet zo van de drank? Je kunt de likeur ook prima weglaten en in plaats daarvan appelsap gebruiken.

Nieuwsgierig naar deze romige perziktoetjes met lange vingers? Hierbij het recept.

Ingrediënten

voor 4 à 5 perziktoetjes

250 gram mascarpone
100 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels suiker
± een half pak lange vingers
± 150 gram perziken uit blik
een klein scheutje Licor 43 (of appelsap)

Wat moet je doen:

  1. Laat de perziken uitlekken en pureer ze vervolgens tot puree met de staafmixer. Zet even aan de kant voor later gebruik.
  2. Doe de mascarpone, de slagroom, de vanillesuiker en de gewone suiker in een beslagkom. Mix met de mixer door elkaar tot een mooie dikke crème.
  3. Zet glaasjes klaar. Doe een scheutje Licor 43 of appelsap in een kommetje. Breek wat lange vingers in stukjes en doop ze in de likeur. Bedek de bodem van de glaasjes met de stukjes lange vingers.
  4. Schep vervolgens om en om wat van de perzikpuree en het romige mengsel in de glaasjes.
  5. Breek opnieuw wat lange vingers in stukjes en doop ze in de likeur. Leg ze in de glaasjes en druk lichtjes aan.
  6. Schep de glaasjes tot slot vol met de rest van het romige mengsel en de perzikpuree.
  7. Je kunt de perziktoetjes direct serveren, maar als ze minstens een uurtje in de koelkast hebben gestaan zijn ze nog lekkerder. Steek er vlak voor het serveren nog een lange vinger in.


Zomers receptje toch? Als je deze romige perziktoetjes in kleine glaasjes serveert zijn ze perfect voor na een barbecue. Hoe vol je ook zit, voor deze kleine toetjes is dan vast nog wel een gaatje te vinden. 🙂

Mocht je ze gaan maken, laat me dan zeker even weten wat je ervan vindt. 🙂

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

2 Comments

  • Reply
    Tineke
    3 juni 2020 at 08:29

    Dit ziet er heerlijk uit! Heb hem even opgeslagen, deze wil ik binnenkort zeker eens gaan maken.

    • Reply
      Truusje
      3 juni 2020 at 08:54

      Super leuk, ben benieuwd wat je ervan vindt.

    Laat een berichtje achter