Koken

Romige perziktoetjes met lange vingers en Licor 43


Ja hoor, hier is de toetjesfanaat weer met het zoveelste dessertrecept. Ach, je kunt volgens mij nooit genoeg toetjesrecepten hebben. Dus bij dezen weer een fijn receptje, met weinig ingrediënten ook nog. Beetje mascarpone, wat slagroom, pietsje suiker en verder wat lange vingers en een paar perziken uit blik. Lekker makkelijk. En oh ja, een vleugje Licor 43. Heb je dat niet in huis of ben je niet zo van de drank? Je kunt de likeur ook prima weglaten en in plaats daarvan appelsap gebruiken.

Nieuwsgierig naar deze romige perziktoetjes met lange vingers? Hierbij het recept.

Ingrediënten

voor 4 à 5 perziktoetjes

250 gram mascarpone
100 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels suiker
± een half pak lange vingers
± 150 gram perziken uit blik
een klein scheutje Licor 43 (of appelsap)

Wat moet je doen:

  1. Laat de perziken uitlekken en pureer ze vervolgens tot puree met de staafmixer. Zet even aan de kant voor later gebruik.
  2. Doe de mascarpone, de slagroom, de vanillesuiker en de gewone suiker in een beslagkom. Mix met de mixer door elkaar tot een mooie dikke crème.
  3. Zet glaasjes klaar. Doe een scheutje Licor 43 of appelsap in een kommetje. Breek wat lange vingers in stukjes en doop ze in de likeur. Bedek de bodem van de glaasjes met de stukjes lange vingers.
  4. Schep vervolgens om en om wat van de perzikpuree en het romige mengsel in de glaasjes.
  5. Breek opnieuw wat lange vingers in stukjes en doop ze in de likeur. Leg ze in de glaasjes en druk lichtjes aan.
  6. Schep de glaasjes tot slot vol met de rest van het romige mengsel en de perzikpuree.
  7. Je kunt de perziktoetjes direct serveren, maar als ze minstens een uurtje in de koelkast hebben gestaan zijn ze nog lekkerder. Steek er vlak voor het serveren nog een lange vinger in.


Zomers receptje toch? Als je deze romige perziktoetjes in kleine glaasjes serveert zijn ze perfect voor na een barbecue. Hoe vol je ook zit, voor deze kleine toetjes is dan vast nog wel een gaatje te vinden. 🙂

Mocht je ze gaan maken, laat me dan zeker even weten wat je ervan vindt. 🙂

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

16 Comments

  • Reply
    Tineke
    3 juni 2020 at 08:29

    Dit ziet er heerlijk uit! Heb hem even opgeslagen, deze wil ik binnenkort zeker eens gaan maken.

    • Reply
      Truusje
      3 juni 2020 at 08:54

      Super leuk, ben benieuwd wat je ervan vindt.

  • Reply
    Bets Gorren
    10 december 2020 at 20:24

    Hoi Truusje de slagroom moet ik die kloppen en suiker toevoegen?Het gaat om het perzik toetje want dat wil ik met de kerst klaar maken .

    • Reply
      Truusje
      10 december 2020 at 21:24

      Hoi, wat leuk dat je deze toetjes voor kerst wilt klaarmaken. Je hoeft de slagroom niet eerst apart te kloppen. Je kunt gewoon de vloeibare slagroom in een kom doen, samen met de mascarpone, gewone suiker en vanillesuiker. En dat dan samen mixen tot een mooie crème. Veel succes!

  • Reply
    Marianne
    24 december 2020 at 10:25

    Hoi Truusje, kan ik het perzik toetje een dagvaarding te voren maken?

    • Reply
      Truusje
      24 december 2020 at 10:54

      Ja! De lange vingers in het toetje worden dan lekker zacht, is alleen maar lekkerder. Als je de toetjes goed afdekt met plastic folie en wegzet in de koelkast kan het prima. Vlak voor het serveren steek je er dan nog een lange vinger in ter garnering. Dat moet je wel op het laatst doen, want anders wordt ‘ie slof.

  • Reply
    Rietje
    27 december 2020 at 12:58

    Hoi Truusje

    Lekker!!! We hebben ze twee keer gemaakt met de Kerst. Mooi in Champagneglazen want dat maakt het nog specialer. Het recept zit in mijn ‘lekkere receptenklapper’. Dank je wel.

    • Reply
      Truusje
      27 december 2020 at 17:39

      Oh, wat leuk!

  • Reply
    Ria
    20 februari 2021 at 21:31

    Heelijk!!
    Had niet zo veel mascarpone meer, heb dan ook meer slagroom gebruikt en het was heerlijk luchtig. Waardoor het ook niet zwaar valt.
    Heb ook 3 halve perziken gebruikt voor 2 toetjes in whiskey glas. Gewicht rond de 180 gram. 150 gram voor 4 tot 5 toetjes lijkt me dan ook wat weinig. Maar mogelijk heb ik grotere glazen gebruikt. Ook 3 moccaboontjes ter garnering.
    Lekker nagerecht voor pasen of kerst.

    • Reply
      Truusje
      22 februari 2021 at 14:22

      Hoi Ria,
      Fijn dat het in de smaak viel. 🙂 Ja, ik heb inderdaad vrij kleine glaasjes gebruikt.

  • Reply
    Monique Laurijssen
    26 april 2021 at 21:19

    Ik heb echt punten gescoord met dit toetje. Heb alleen wat extra vocht van de perzik door de mascarpone en slagroom gedaan.

  • Reply
    Carolien
    8 februari 2023 at 19:01

    Het perziktoetje ziet er super leuk en lekker uit. Ikzelf vind mascarpone vaak erg machtig. Misschien is een Griekse yoghurt ipv mascarpone een idee?

    • Reply
      Truusje
      15 februari 2023 at 11:18

      Ja, dat zou je ook kunnen doen. Dat is het leuke aan koken, je kunt alles aanpassen naar je eigen smaak. Doe dat vooral!

  • Reply
    Jakeo
    23 februari 2023 at 13:36

    Hoi ik ga het vandaag lekker maken. Ziet er super uit… heb er zin in!

  • Reply
    Karin Lennaerts
    21 april 2024 at 08:43

    Erg lekker , heb het al verschillende keren gemaakt en a ltijd een succes

  • Reply
    René
    11 mei 2024 at 14:15

    Heerlijk dessert, ik ben niet zo’n liefhebber van perzik dus in plaats daarvan verse mango gebruikt. Het was smullen!!!

  • Laat een berichtje achter