Jelm en ik eten al een aantal jaar steeds vaker vegetarisch. Het was in het begin even wennen, maar inmiddels heb ik een hoop lekkere vegarecepten ontdekt en bovendien verschillende smakelijke vleesvervangers. Zoals bijvoorbeeld de vegetarische basisballetjes van de Ap. Dit is geen gesponsord praatje, gewoon een gratis tip van mij. Ben er oprecht enthousiast over. Deze balletjes smaken lekker, zijn niet al te zout en kosten ook nog eens niet zoveel. Ik combineer ze graag met spaghetti, geroosterde groente én de onwijs lekkere tomatensaus waarvan ik gisteren het recept deelde.
Echt een aanrader om eens te maken. Benieuwd hoe je dit kunt doen? Natuurlijk deel ik het recept voor deze spaghetti met vegaballetjes en geroosterde groente graag.
Ingrediënten
voor 2 à 3 personen
± 200 gram (volkoren) spaghetti
1 courgette
2 à 3 paprika’s
25 ml olijfolie
1 teentje knoflook
peper
1 pakje vegetarische basisballetjes van de AH
stukje Parmezaanse kaas
voor de homemade tomatensaus:
4 trostomaten
1 ui
2 teentjes knoflook
1 klein blikje tomatenpuree
1 klein kneepje honing
peper & zout
1 blokje groentebouillon
verse basilicum
Wat moet je doen:
- Begin met het maken van de tomatensaus met basilicum. Hoe je dat moet doen kun je hier lezen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
- Was de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika’s in stukjes. Was de courgette en snijd deze in halve maantjes.
- Verdeel de groente over de bakplaat.
- Pers een teentje knoflook uit en roer dit door zo’n 25 ml olijfolie. Sprenkel dit over de groente. Breng op smaak met flink wat peper en eventueel een klein beetje zout.
- Schuif de bakplaat in de oven en rooster de groente 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Doe na 5 minuten de oven open, schep de groente even om en leg de balletjes ertussen zodat ze ook warm worden. Draai ze eventueel halverwege nog eventjes om.
- Kook in tussentijd de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de spaghetti in een ruime pan en schep de zelfgemaakte tomatensaus erdoor.
- Verdeel de geroosterde groente en de balletjes over de spaghetti.
- Rasp tot slot wat Parmezaanse kaas naar smaak over het geheel.
Deze spaghetti met vegetarische balletjes heb ik inmiddels al meerdere keren op tafel gezet en het is iedere keer weer een succes. Als je doordeweeks niet zoveel tijd heb kun je de tomatensaus natuurlijk ook van tevoren maken. Je kunt het prima invriezen en later weer opwarmen in een pannetje.
Hoef je verder alleen nog maar wat spaghetti de koken en wat groente te snijden. De oven doet de rest. Voor je het weet staat er een heerlijk gerecht vol kleur voor je neus. Zó lekker!
Wat denk jij van deze spaghetti met vegaballetjes? En wat is jouw favoriete vegetarische recept?
1 Comment
Audrey
9 september 2020 at 09:21Mmm, lekker! Wij doen ook vaak courgette en paprika door onze pasta met vegetarische balletjes. We snijden de balletjes trouwens meestal in kleinere stukjes. Dit ziet er wel leuker uit!