Meestal ben ik veel te laat met mijn inspiratie voor leuke kerstreceptjes en de uitvoering daarvan, maar dit jaar ga ik lekker. Ik heb genoeg toffe ideetjes en ga deze week nog aan de slag. In oktober, dat is voor mijn doen zeer op tijd. Op welk gebied ik de meeste ideeën heb? Op het toetjesvlak natuurlijk. Dat blijft toch echt mijn lievelings en met kerst kun je al helemaal lekker uitpakken. Maar ook nu het nog geen kerst is deel ik alvast met liefde een lekker toetjesrecept. Wat voor toetje? Koffie panna cotta!
Koffie panna cotta
Nou ben ik zelf helemaal geen koffieleut, sterker nog ik, lust het niet en drink het nooit. Maar in een toetje, gecombineerd met een flinke schep suiker en een beste scheut room is dat toch een ander verhaal. Deze koffie panna cotta kan ik dan ook zeer goed waarderen. Houd je ook van lekkere toetjes en ben je nieuwsgierig naar dit Italiaanse toetje met koffiesmaak? Hierbij het recept.
Ingrediënten
voor vier toetjes
4 blaadjes gelatine
120 ml espresso
400 ml slagroom
30 gram suiker
50 gram pure chocolade
12 mokkaboontjes
Wat moet je doen:
- Begin met het weken van de blaadjes gelatine in een kom met ruim koud water. Laat de blaadjes minstens tien minuten weken.
- Schenk de espresso in een pan en roer de slagroom en de suiker erdoor.
- Breng aan de kook en laat een minuutje zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit.
- Knijp een blaadje gelatine lichtjes uit en roer door het warme mengsel tot het opgelost is. Doe dit met alle gelatineblaadjes.
- Spoel vier puddingvormpjes om met koud water.
- Schenk het mengsel in de vormpjes en dek ze af. Laat ze minstens vier uur opstijven in koelkast.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Stort de koffie panna cotta op vier bordjes.
- Schep wat gesmolten chocolade op een theelepeltje en druppel dit vervolgens over de toetjes.
- Garneer de toetjes tot slot met de mokkaboontjes.
Het leuke aan panna cotta vind ik dat het mega simpel is, maar ondertussen ziet het er zeer aanlokkelijk uit. Vind ik dan. Komt ook door de leuke vormpjes, ik gebruik altijd dit soort puddingvormpjes. Deze vormpjes hebben dekseltjes en dat maakt het storten van de puddinkjes een fluitje van een cent.
Wat denk jij van deze toetjes? En krijg jij het wel voor elkaar om een kop koffie op te drinken? Is mij nog nooit gelukt. 😉
3 Comments
Audrey
6 oktober 2020 at 15:57Ooo, dit ziet er echt weer geweldig uit! Ik heb trouwens precies hetzelfde als jij met koffie: om te drinken vind ik het echt HEEL vies, maar de smaak in zoetigheid vind ik echt hemels.
Truusje
6 oktober 2020 at 16:19Oh, wat grappig dat jij hetzelfde hebt!
Diane
18 april 2022 at 17:57Ik ook! ZEer zeer uitzonderlijk drink ik eens koffie maar wel in dessertjes: heerlijk!
Ik kan de link niet openen met de vormpjes: als ik erop klik opent de app van Albert Heyn 🙁