Koken

Pindakoeken met pure chocolade


Ik meende dat ik nog een zakje met zoute pinda’s in de voorraadkast had liggen. Ik ben zelf meer een chips-eter, dus die pinda’s bleven maar liggen. Ik bedacht dat ik ze wel kon verwerken in koekjes. Ik had nog nooit pindakoeken gebakken, dus het leek me leuk om eens te doen. Ik zocht op internet naar een recept en kwam bij Rudolph van Veen uit. Hij garneerde zijn pindakoeken met pure chocolade. Ik had ook nog een blok speciale smeltchocolade van Verkade in huis, dus dat kwam perfect uit. Mijn idee dat ik nog pinda’s op voorraad had bleek achterhaald, want die had Jelm inmiddels al opgegeten, haha. Ach, daar zijn ze tenslotte voor. Ik haalde een nieuw zakje pinda’s en ging vanmorgen gezellig koekjes bakken. Ik gebruikte trouwens gezouten pinda’s, leek me extra lekker. Benieuwd naar het recept en het resultaat? Lees dan verder.
Ingredienten 2

Ingrediënten

voor 8 grote koeken

125 gram bloem
60 koude boter
50 gram basterdsuiker
1 ei + 1 eidooier
een snufje zout
50 gram (gezouten) pinda’s
Pindakoeken 2

Wat moet je doen:

  1. Gooi de boter, de suiker, de bloem en het eitje in een kom. Gooi er een snufje zout bij. Kneed er snel een deegbal van.
  2. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het voor een kwartiertje in de koelkast. Verwarm de oven intussen voor op 180 graden.
  3. Bestrooi je werkblad met wat bloem. Rol het deeg uit (ongeveer 3 mm dik) en steek er koekjes uit.
  4. Leg de koekjes op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
  5. Kluts de eidooier los. Eventueel kun je hier nog een klein scheutje room of melk aan toevoegen om het een beetje te verdunnen.
  6. Bestrijk de koekjes met het ei met behulp van een bakkwastje. Verdeel de pinda’s over de koekjes en druk ze voorzichtig een beetje aan.
  7. Bak de koekjes in 15 à 20 minuutjes gaar in een voorverwarmde oven. Laat ze daarna goed afkoelen.
  8. Smelt ondertussen de chocolade en laat deze daarna een klein beetje afkoelen.
  9. Dip de koekjes voor de helft door de chocolade.
  10. Laat ze daarna goed uitharden op een stukje bakpapier.

Pindakoeken 10
Pindakoeken 21Pindakoeken 11
Pindakoeken 23
Pindakoeken 15
Pindakoeken 16
Blijf het een leuk klusje vinden, koekjes bakken. Het deeg is zo gemaakt en doordat het niet zo’n grote deegbal is ben je ook niet uren bezig met het uitsteken van de koekjes. Het zijn er tenslotte maar acht, een prima hoeveelheid als je het mij vraagt. Het enige wat mij wel opvalt is dat de koeken niet zo heel erg zoet zijn. Vijftig gram suiker leek mij al vrij weinig en dat is ook zo. Als ik ze weer eens ga maken gooi ik er denk ik minstens 75 gram suiker doorheen. Ik houd gewoon van zoet. Ik vind het zoute stiekem nu ietsje te veel overheersen. Ze zien er in ieder geval wel goed uit, al zeg ik het zelf. Bak jij weleens koekjes? Ga je deze pindakoeken ook eens proberen?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter