Toetjes, toetjes, toetjes, ik ben er zo dol op! Op Instagram gooide ik er op stories laatst een poll uit met de vraag: ben jij ook zo gek op toetjes? Daar kwam een unaniem antwoord uit: 100% ja! Ikzelf hoor daar dus ook zeker bij. Als ik uit eten ga spiek ik op de menukaart eigenlijk altijd als eerste even bij de toetjes. Maar goed, het leuke is; voor lekkere toetjes hoef je niet per se naar een restaurant te hobbelen. Je kunt thuis ook prima een restaurantwaardig toetje maken. Zeker met het receptje van vandaag: witte chocolade panna cotta met een laagje van frambozencoulis en afgetopt met vers fruit. En dat allemaal in een gezellig glaasje. Je oog denkt, goh wat een geinig geheel. Je mond denkt: wauw. Dat moet je hebben toch?
Witte chocolade panna cotta
Qua ingrediënten heb je amper iets nodig en iedere sul kan dit maken, maar lekker dat het is! Ik zou zeggen probeer deze witte chocolade panna cotta zeker eens uit. Hieronder deel ik het simpele, maar heerlijke recept.
Ingrediënten
voor vier toetjes
500 ml slagroom
150 gram witte chocolade
3 blaadjes gelatine
voor het frambozenlaagje:
150 gram (diepvries) frambozen
2 eetlepels water
1 eetlepel suiker
1 blaadje gelatine
verder nodig:
Wat moet je doen:
- Laat de blaadjes gelatine minstens vijf minuten weken in een kom met koud water.
- Doe de slagroom in een pannetje en verwarm het rustig totdat het kookt. Roer af en toe. Zet daarna het vuur uit.
- Hak intussen de witte chocolade grof. Gooi de chocolade beetje bij beetje in de warme slagroom en roer goed door tot alle chocolade opgelost is.
- Knijp drie van de blaadjes gelatine uit en roer ze één voor één door de warme slagroom. Roer tot alles opgelost is.
- Verdeel de slagroom over vier glaasjes. Laat minstens drie uren opstijven in de koelkast.
- Maak daarna het laagje van frambozen. Doe de vruchtjes in een pannetje samen met twee eetlepels water en een eetlepel suiker. Breng aan de kook. Roer af en toe.
- Laat vijf minuutjes zachtjes pruttelen. Zet daarna het vuur uit en pureer glad met een staafmixer. Knijp het laatste blaadje gelatine uit en roer door de frambozencoulis.
- Druk de frambozencoulis daarna met een lepel door een zeef.
- Verdeel de frambozencoulis vervolgens over de panna cotta’s. Laat daarna nog even een uurtje opstijven in de koelkast.
- Garneer de toetjes vlak voor het serveren met vers fruit.
Dit toetje is heel geschikt om een dag van tevoren te maken, dan weet je zeker dat ‘ie voldoende stevig is. En oh man, als ik de foto’s zie zou ik gelijk weer een hapje willen nemen. Zal helaas niet gaan, want deze heerlijke witte chocolade panna cotta’s heb ik allemaal al opgegeten. Samen met Jelm, die er eveneens over te spreken was.
Grappig detail: vroeger lustte ik geen witte chocolade. Onlangs heb ik opeens ontdekt dat ik het best wel lekker vind. Gek is dat hè, hoe je smaak met de jaren kan veranderen.
Maar terug naar het toetje, ik zou zeggen ga ‘m echt eens maken! En laat vooral even weten wat jij van dit dessert denkt. Lijkt het je wat?
1 Comment
Audrey
13 juni 2021 at 19:02Ooooeee, dit ziet er heel goed uit! Witte chocola is altijd mijn favoriet geweest. Met gebak en desserts is het altijd even opletten dat het niet te zoet wordt, maar ik denk zo dat dit toetje echt perfect in balans is.