Koken

Kip Parmezaan uit de oven


Ik had nog twee kleine stukjes Parmezaanse kaas over. Echt van die pietepeuterige stukjes waar je niet zo heel veel mee kan. Het boven een bordje pasta raspen kan natuurlijk altijd, maar ik had even geen in pasta. De blokjes kaas weggooien was wat mij betreft ook geen optie, dus dacht ik na over iets anders. Het werd kip uit de oven met een knapperig jasje van panko en Parmezaan. Heel lekker! En zo gemaakt. 🙂

Ik legde de kip op een bakplaat en besloot er ook groente bij te leggen. Lekker makkelijk. Ik bakte er nog wat aardappeltjes bij en klaar was kees. We aten heerlijk die avond. En dat allemaal dankzij die twee kleine verdwaalde blokjes kaas uit de koelkast. 🙂 Leuk toch? Creatief zijn met restjes vind ik echt leuk om te doen. Soms kun je er zulke lekkere dingen mee maken.

Benieuwd naar het recept voor kip met een knapperig jasje van Parmezaan? Lees dan verder.

Ingrediënten

voor twee personen:

2 kipfilets
± 40 gram Parmezaanse kaas
± 40 gram Panko
1 flinke theelepel Italiaanse kruiden
bordje bloem
1 ei

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  2. Rasp de Parmezaanse kaas en doe dit op een bordje met een iets hogere rand. Voeg de panko en de Italiaanse kruiden toe en roer dit even goed door elkaar.
  3. Snijd de kipfilets elk door de helft en wentel ze daarna door de bloem.
  4. Kluts het ei en wentel de kip daarna door het ei.
  5. Wentel stukken kipfilet daarna door het mengsel van panko en Parmezaanse kaas. Zorg dat elk stukje van de kip goed bedekt is.
  6. Leg de stukken kip op de bakplaat en bak de kip gedurende 20 minuutjes gaar in de oven.

Wil je er net als ik geroosterde groente bij serveren? Dat kan heel gemakkelijk in één moeite door. Ik ging voor groene asperges en tomaatjes. Was de asperges en snijd een stukje van de onderkant van elke stengel. Was ook de tomaatjes. Schenk ongeveer 50 ml olijfolie in een kopje. Pers er één a twee teentjes knoflook boven uit. Roer dit even door. Als de kip vijf minuten in de oven heeft gestaan, kun je de groente erbij leggen op de bakplaat. Giet de knoflookolie erover en breng op smaak met wat peper en zout. Schuif de ovenplaat terug in de oven voor de laatste vijftien minuten.

Van het paneren van de kip krijg je even vieze handen, maar verder is het een fluitje van een cent. Voor je het weet kun je aan tafel. Ideaal. 🙂

Ben jij ook graag creatief met restjes? Ik ben heel benieuwd. 🙂

Mocht je dit recept ook gaan maken, laat het me dan zeker even weten via social media. Vind ik erg leuk!

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter