Een eenpansgerecht, hoe fijn is dat? Op Instagramstories had ik een polletje gedaan over hoe chill eenpansgerechten zijn en daar kwam een hele duidelijke conclusie uit: een score van 100 procent. Er zijn dus meer mensen die ervan houden om van alles in een pan te klappen en niet lang daarna te genieten van een heerlijke maaltijd uit diezelfde pan. Ideaal! Bonen lenen zich heel goed voor een pansgerechten, dus daar ben ik mee aan de slag gegaan. Ik maakte een heerlijke bonenstoof met chorizo, paprika, aubergine en tomaatjes.
Bonenstoof met chorizo
Heerlijk veel groente, daar houd ik van. En dus heel gemakkelijk om te maken, want je hebt er maar één pan voor nodig. Gebruik het liefst een pan met een dikke bodem, dat voorkomt aanbranden. Een gietijzeren braadpan is heel geschikt, maar een grote hapjespan kan ook.
Wil je deze bonenstoof met chorizo, paprika, aubergine en tomaatjes ook eens maken? Scroll dan even verder voor het recept.
Ingrediënten
voor 3 à 4 personen
1 chorizo worst (200 gram)
2 rode uien
1 aubergine
1 rode paprika
400 gram cherrytomaatjes
2 tenen knoflook
wat takjes verse tijm
1 klein blikje tomatenpuree
250 gram cannellinibonen
250 gram borlottibonen
50 ml water
peper
Wat moet je doen:
- Snijd de chorizo in partjes. Snipper de uien. Snijd de paprika en de aubergine in blokjes. Halveer de tomaatjes. Hak de knoflook fijn. Rits de tijmblaadjes van de takjes.
- Verhit wat olijfolie in een ruime hapjespan of een braadpan en fruit de ui en de chorizo een paar minuten aan. Voeg daarna de knoflook en de tijm toe en bak een minuutje mee.
- Gooi de paprika en de aubergine erbij. Schep goed om. Bak een paar minuten.
- Schep de tomatenpuree erbij en schep alles goed door elkaar. Bak een minuutje mee.
- Voeg vervolgens de tomaatjes, de bonen en het water toe en schep nogmaals voorzichtig door.
- Zet het vuur op halfhoog en laat de bonenstoof tien minuten stoven met de deksel op de pan.
- Breng op smaak met wat peper.
Ik eet niet zoveel vlees meer, maar in sommige gerechten kan een klein beetje vlees wel echt een verschil maken. Chorizo bijvoorbeeld is echt een goede smaakmaker. Vol kruiden, zoutig; het geeft meteen zoveel smaak. Heerlijk in combinatie met de tijm en de verse groenten. Gewoon allemaal in een pan gooien en voor je het weet kun je aan tafel.
Wat denk jij van dit recept? Ga je deze bonenstoof met chorizo ook eens maken?
Ps. Fan van dit recept? Pin ‘m gerust op Pinterest!
No Comments