Oma kwam eten en dan probeer ik altijd een lekker toetje te maken. Oma is namelijk net als ik dol op toetjes. Ik bedacht dat ik weleens een toetje met hangop kon maken, want dat ik oma nog niet eerder geserveerd. Je kunt hangop zelf maken, maar ik ging voor makkelijk en kocht ‘t bij de Albert Heijn. Ik gebruikte verder wat vanillevla, vers fruit, suiker en slagroom. Meer heb je ook eigenlijk niet nodig voor een lekker toetje. Ik maakte laagjes, waardoor ‘t geheel er ook nog leuk uitzag. En het is dus super makkelijk! Ideaal voor wanneer je gasten te eten krijgt, maar niet veel tijd hebt. Dit ziet eruit alsof je je best gedaan hebt, maar stiekem is het eigenlijk best makkelijk. Zo moet je het hebben, als je het mij vraagt.
Ingrediënten
voor vier toetjes
250 gram hangop
125 ml slagroom
2 eetlepels suiker
een scheutje vanillevla
ongeveer 200 gram aardbeien
een paar frambozen
Wat moet je doen:
- Klop de slagroom met de suiker stijf. Spatel de hangop erdoor.
- Snijd de aardbeien in kleine stukjes. Houd er een paar achter voor de garnering.
- Schep wat van het romige hangop-mengsel in de glaasjes. Maak daarna een laagje met stukjes aardbei. Giet er een scheutje vanillevla bovenop. Maak opnieuw een laagje met stukjes aardbei. Eindig met een laagje van het hangop-mengsel.
- Garneer de toetjes met wat verse aardbeien en frambozen.
Volgens mij had La Place van V&D ooit ook zo’n romig toetje met hangop en verse aardbeien in het assortiment. Heerlijk vond ik dat. Dit toetje doet me daaraan denken. Echt een aanrader wat mij betreft. Ga jij het ook eens proberen?
No Comments