Koken

Rabarbertoetjes met aardbeien, Griekse yoghurt en Bastogne


Ik had nog helemaal niks met rabarber gedaan deze lente en voor je het weet is het seizoen weer voorbij. Hoogste tijd dus om iets met deze groente te doen. Groente ja, want binnen die groep hoort rabarber thuis. Voelt vind ik altijd een beetje gek, maar het is echt zo. Hoewel ik rabarber ook niet echt als fruit zie. Tja, uitzonderlijk geval, haha.

Ik verwerkte deze mooie roze stengels tot een heerlijke compote en gebruikte die voor een toetje met wat Griekse yoghurt en Bastognekoeken. Heel simpel, maar absoluut lekker. Om de raberbercompote iets interessanter te maken voegde ik aardbeien toe. Lekker zomers en extra zoet. Hierbij het recept!

Ingrediënten

voor vier toetjes 

voor de compote:

300 gram rabarber
150 gram aardbeien
3 eetlepels suiker
1 sinaasappel

verder nog nodig:

400 gram Griekse yoghurt
1 eetlepel suiker
± 6 bastogne koekjes

Wat moet je doen:

  1. Was de rabarber onder de kraan en snijd een paar cm van de uiteindes af. Snijd de rabarber daarna in stukjes van ongeveer 2 cm.
  2. Pers de sinaasappel uit. Doe het sap in een pan en voeg de rabarber en 3 eetlepels suiker toe.
  3. Breng aan de kook en laat dit vijf minuutjes zachtjes koken. Roer af en toe.
  4. Was ondertussen de aardbeien en snijd de kroontjes eraf. Snijd de aardbeien in vieren.
  5. Voeg de aardbeien toe aan de rabarber en laat dit nog vijf minuutjes meekoken. Laat de compote daarna goed afkoelen.
  6. Pak er vier glazen bij. Verkruimel de koekjes en verdeel de koekkruimels over de glazen.
  7. Roer een eetlepel suiker door de Griekse yoghurt. Verdeel de yoghurt vervolgens over de glazen.
  8. Schep tot slot de afgekoelde rabarbercompote over de yoghurt.




Veel tijd en moeite kost het je niet, maar het resultaat mag er zijn. Zeker een leuk toetje om te serveren als je gasten krijgt. Ik maakte deze toetjes ook voor een gast; oma. 🙂

Wat denk jij van deze toetjes? En houd jij ook van rabarbercompote?

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

4 Comments

  • Reply
    Hilly Nicolay
    29 april 2020 at 16:17

    Ik ga deze vanavond maken.
    Met rabarber uit eigen moestuin.

  • Reply
    Truusje
    29 april 2020 at 17:31

    Wat leuk, rabarber uit eigen tuin. Super zeg, zou ik ook wel willen. Ben heel benieuwd wat je van het toetje vindt.

  • Reply
    Hilly Nicolay
    3 mei 2020 at 19:13

    Het toetje was heerlijk!
    Ik heb er wat overgeschreven en foto’s geplaatst op:
    http://www.hillysmoestuintje.blogspot.com

    • Reply
      Truusje
      4 mei 2020 at 10:30

      Super leuk, ik ga kijken. 🙂

    Laat een berichtje achter