Koken

Gezonde avondmaaltijd: noedels met paksoi en bief


Gisteren deelde ik mijn uitgebreide review van het Schijf van Vijf kookboek. Vandaag deel ik één van de recepten uit het boek welke ik zelf al een paar keer heb klaargemaakt. Noedels met bief en paksoi. Heel veel meer recepten uit het boek ga ik natuurlijk niet delen, want dan hoeft niemand het boek meer te kopen. 😉 Lijkt me niet helemaal de bedoeling. Waarom ik juist dit recept deel? Het is lekker licht en bevat veel vezels. En het smaakt natuurlijk goed, ook niet onbelangrijk. En bovendien zijn er de laatste tijd zoveel ongezonde taartjes, brownies en toetjes voorbijgekomen op m’n blog. Hoog tijd voor een gezond recept dus!
Noedels met bief 2

Ingrediënten

voor drie à vier personen

300 gram volkoren noedels
2 (rode) uien
1 teentje knoflook
1 à 2 paksoi (ongeveer 800 gram)
een klein stukje gemberwortel (grootte van 1 duim ongeveer)
1 rode peper
300 gram bieflap
wat (olijf)olie om in te bakken
2 eetlepels ketjap manis
Ingredienten

Wat moet je doen:

  1. Bereid de noedels volens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat ze daarna goed uitlekken.
  2. Pel de uien en de knoflook en snijd ze in snippers. Ik gebruik voor de knoflook zelf altijd liever m’n knoflookpers.
  3. Was de paksoi en snijd de groente in repen. Schil het stukje gember en rasp het fijn. Hak de peper in dunne ringen. Snijd de bieflap in dunne reepjes.
  4. Verwarm wat olie in een wokpan en bak de vleesreepjes in een paar minuten bruin. Neem het vlees daarna uit de pan.
  5. Voeg een klein scheutje extra olie toe en frui hierin de ui, de knoflook en de gember zacht.
  6. Roerbak de paksoi kort mee.
  7. Voeg tenslotte de peper en de noedels toe en warm het geheel goed door.
  8. Breng het op smaak met de ketjap en schep het vlees erdoor.

Noedels met paksoi en bief 3
Noedels met paksoi en bief 4
Noedels met paksoi en bief 8
Noedels met paksoi en bief 11
Noedels met paksoi en bief 7.1.
Eigenlijk hoort er ook wat verse koriander in, maar dat vind ik zelf heel erg vies. Daarom heb ik ‘t achterwege gelaten. Ik heb dit recept ook al een aantal keer klaargemaakt met wat kipfilet en dat vind ik eigenlijk nog lekkerder dan met bief. En het Voedingscentrum heeft het in het kookboek nergens over zout, maar ik vind dat een beetje zoutigheid moet kunnen. Ik heb er dus wel wat zeezout boven gemalen. Wat denk jij van dit recept? Wil jij het ook eens proberen?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter