Koken

Bananencake met pure chocolade en walnoten


Zondag vind ik een perfecte dag om iets lekkers te bakken. Ook afgelopen zondag was ik bij mijn oven te vinden. Het leek me lekker om eens een bananencake te bakken. In plaats van bloem gebruikte ik volkoren tarwemeel. Verder voegde ik wat grof gehakte pure chocolade toe en een handje walnoten. Vandaag deel ik m’n recept. 😉
Bananencake 17

Ingrediënten:

125 gram boter
250 gram volkoren tarwemeel
2 theelepels bakpoeder
175 gram suiker
2 bananen (1,5 geprakte, 0,5 in stukjes gesneden)
3 eieren
75 gram pure chocolade
75 gram walnoten
een snufje zout

voor de garnering

100 gram roomkaas
50 gram poedersuiker
wat citroensap
1 kleine banaan in plakjes gesneden
een klein stukje pure chocolade

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Smelt de boter in een steelpannetje. Laat de gesmolten boter daarna eventjes een beetje afkoelen.
  3. Prak intussen anderhalve banaan fijn. Snijd de overgebleven halve banaan in stukjes. Hak de chocolade en de walnoten grof.
  4. Voeg het meel, het bakpoeder, de suiker en het zout toe aan een kom. Meng door elkaar.
  5. Voeg de eieren toe aan een kom en kluts ze. Pak de gesmolten boter erbij en voeg toe aan de gekluste eieren. Roer door elkaar. Voeg ook de geprakte bananen toe en roer erdoorheen.
  6. Voeg het bananenmengsel toe aan de kom met het meel. Roer door elkaar.
  7. Gooi tenslotte de walnoten, chocolade en stukjes banaan erbij. Spatel goed door.
  8. Vet een cakeblik in met boter en bekleed met bakpapier. Schep het beslag in de vorm. Strijk glad en schuif de cake in de oven.
  9. Bak de cake in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Check met een satéprikker of de cake daadwerkelijk gaar is.
  10. Laat de cake goed afkoelen voor je hem gaat garneren.

voor de garnering

  1. Voeg de roomkaas en de poedersuiker toe aan een kom. Voeg ook 1 theelepel citroensap toe en mix dit door elkaar tot een glad geheel.
  2. Snijd de banaan in plakjes en besprenkel deze met wat citroensap tegen het verkleuren. Hak het stukje pure chocolade fijn.
  3. Besmeer de bovenkant van de cake met het roomkaasglazuur. Doe dit pas als de cake echt goed is afgekoeld, anders zal de roomkaas eraf smelten.
  4. Verdeel de plakjes banaan over de bananencake. Gooi er nog wat gehakte chocolade over om het af te maken.

Bananencake 11
Bananencake 2 Bananencake 6
De cake is heel stevig van structuur en heeft bijna iets weg van een brood. Als je een stukje afbijt kom je harde stukjes walnoot tegen, maar ook zachte partjes banaan en wat chocolade her en der. Smaakt heel lekker bij elkaar. In plaats van walnoten kun je natuurlijk ook andere noten toevoegen, zoals pecannoten. Het is maar net wat jou het lekkerste lijkt. Het zal wel niet helemaal de bedoeling zijn, maar ik vind zo’n broodachtige bananencake heel lekker als ontbijt. 😉 Bak jij weleens iets met banaan?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter