Koken

Broodjes met zuurkool en merguez worstjes


Ik maak de laatste tijd iets meer werk van de lunch. Meestal maak ik soep of soms een salade, maar er zijn natuurlijk meer dingen die je tussen de middag op tafel kunt zetten. Zoals rijkelijk belegde broodjes. Heerlijk toch? Ik maakte deze week broodjes met zuurkool en merguez worstjes. Afgetopt met wat blokjes appel, manchegokaas en natuurlijk een lekker sausje. Een hele goede combinatie, dus het recept deel ik graag op de blog. De horeca is helaas nog steeds dicht, dus des te meer reden om thuis wat vaker iets lekkers op tafel te zetten.

Wil je deze broodjes met zuurkool en merguez worstjes ook proberen? Scroll naar onderen voor het recept.

Ingrediënten

voor vier personen 

voor de saus:

1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel yoghurt
1 theelepel grove mosterd
peper

verder nodig:

1 ui
1 theelepel karwijzaad
350 gram zuurkool
4 merguez worstjes
1 kleine appel
60 gram manchegokaas
4 broodjes
een beetje ketchup

Wat moet je doen:

  1. Snipper de ui heel fijn. Verhit een beetje olie in een hapjespan en fruit de ui een paar minuutjes aan met het karwijzaad.
  2. Verwijder het klokhuis van de appel, laat de schil zitten en snijd de appel vervolgens in kleine blokjes. Voeg de helft van de appel toe aan de pan. Voeg ook de zuurkool toe. Schep alles goed om en bak zo’n tien minuutjes.
  3. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak ondertussen de worstjes. Keer ze af en toe om. Na ongeveer vijf minuten bakken zijn ze gaar.
  4. Snijd de kaas in kleine blokjes. Doe de ingrediënten voor het sausje in een kommetje en meng dit door elkaar.
  5. Snijd de broodjes open. Schep er flink wat van de zuurkool op. Leg daarna de worstjes erop. Verdeel wat van de overgebleven blokjes van de appel en de kaas over de broodjes.
  6. Top de broodjes tot slot af met het zelfgemaakte sausje en eventueel nog wat ketchup.Het lekkere aan deze broodjes is de combinatie van smaken. De kaas en de worstjes zijn zoutig, de zuurkool is natuurlijk zuur en de appel en de ketchup zorgen voor een subtiel zoetje. Heel erg lekker bij elkaar! Een perfect broodje voor tijdens de lunch in het weekend.

Wat denk jij van deze broodjes met zuurkool en merguez worstjes? Ga je ze eens proberen?

Ps. Wil je deze broodjes goed kunnen onthouden? Pin ze gerust. 🙂


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter