Koken

Panna cotta met pepernoten, mandarijn en Licor 43


Het duurt niet lang meer of het is alweer Sinterklaas. Vorig jaar had ik niet zo heel veel inspiratie voor lekkere Sinterklaasreceptjes, dit jaar gelukkig een stuk meer. Zoals bijvoorbeeld het recept van vandaag; panna cotta met pepernoten, mandarijn en een scheutje Licor 43. Erg lekker en makkelijk om te maken. Ik maakte vier mini puddinkjes, maar je zou het recept ook keer 1,5 kunnen doen zodat je iets grotere toetjes krijgt.

Ingrediënten

voor vier kleine puddinkjes 

250 ml slagroom
2 eetlepels Licor 43
50 gram kruidnoten
20 gram suiker
rasp van 1 mandarijn
2 gelatineblaadjes

Wat moet je doen:

 1. Pak er vier puddingvormpjes bij. Ik gebruikte vormpjes met een inhoud van 100 ml. Vrij kleine vormpjes dus. Heb je vormpjes met een inhoud van ongeveer 150 ml? Doe het recept dan keer 1,5. Heb je geen vormpjes? Je kunt deze toetjes eventueel ook in glaasjes serveren.
 2. Hak de pepernoten fijn. Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water.
 3. Pak een pannetje en doe daar de slagroom, de pepernootkruimels, de suiker en de rasp van 1 mandarijn in.
 4. Verwarm het mengsel rustig en roer alles goed door zodat de pepernootkruimels grotendeels oplossen in de slagroom. Dit duurt een paar minuutjes. Breng het mengsel tegen de kook aan.
 5. Zet het vuur daarna uit en voeg de blaadjes gelatine één voor één toe. Roer ze door het mengsel.
 6. Voeg tot slot de Licor 43 toe en roer dit erdoorheen.
 7. Spoel de vormpjes om met koud water, hierdoor kun je de vormpjes later makkelijker verwijderen. Wat je ook kunt doen is de vormpjes lichtjes in sprayen met een bakspray. Als je de panna cotta in een glaasje serveert kun je deze stap overslaan.
 8. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Dek de vormpjes af met een beetje folie en laat ze minstens een uur opstijven in de koelkast.

Extra tip: lukt het alsnog moeilijk om de panna cotta uit de vormpjes te krijgen? Dip de vormpjes dan eventjes met de onderkant in een kommetje met heet water en probeer het daarna opnieuw. Pepernoot, mandarijn en Licor 43 zijn smaken die heel goed bij elkaar passen. En ze passen heel goed bij het Sinterklaasfeest, dus ik zou deze toetjes begin december zeker eens op tafel zetten. 🙂

Binnenkort ga ik een ander Sinterklaas-toetje uitproberen. Eton mess met speculaas en mandarijn. Lijkt me ook erg lekker. Ben heel benieuwd hoe dat uitpakt. Als het een succes wordt zie je dat receptje binnenkort eveneens op de blog verschijnen. 😉

Houd jij ook zo van toetjes?

 

 

 

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

4 Comments

 • Reply
  Jacqueline Timmerman
  24 januari 2019 at 18:49

  Voor de pannacotta met pepernoten recept: moet je de slagroom eerst kloppen of
  opgeklopt in het pannetje doen ?

  • Reply
   Truusje
   24 januari 2019 at 18:58

   Gewoon in het pannetje gieten. Vloeibaar is goed, kloppen hoeft niet, alleen rustig roeren als alles eenmaal in het pannetje zit. 🙂

 • Reply
  Jacqueline
  1 februari 2019 at 19:44

  Super lekker ! Alles x 2 gedaan in een grotere puddingvorm.
  Jacqueline

  • Reply
   Truusje
   1 februari 2019 at 19:55

   Dat kan natuurlijk ook, super dat het in de smaak viel.

  Laat een berichtje achter