Koken

Chocolade koffie cakejes voor Pasen


En dan is het morgen gewoon alweer Pasen! Wat gaat de tijd toch super snel… Zelfs in tijden van corona. Mocht je nog wat paaseitjes overhebben, gebruik ze dan vooral voor dit recept: chocolade koffie cakejes met een chocolade frosting. De koffiesmaak is heel subtiel, het is vooral chocolade wat je proeft. De cake is heerlijk zacht en de topping lekker romig. Zoals altijd niet moeilijk om te maken, wel erg lekker. Wil je ze ook? Hierbij het recept.

Ingrediënten

voor de ± 13 cakejes:

200 gram roomboter
240 gram bloem
1½ theelepel bakingsoda
70 gram cacaopoeder
300 gram kristalsuiker
2 eieren
125 gram zure room
125 ml espresso
snufje zout

voor de frosting:

150 gram pure chocolade
125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
100 gram poedersuiker
100 gram roomkaas

verder nodig:

paaseitjes


Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een grote bakvorm of  ovenschaal met bakpapier. Ik gebruikte een bakvorm van 38 bij 26 cm.
  2. Smelt de boter. Laat daarna een beetje afkoelen.
  3. Roer de bloem, de bakingsoda, het cacaopoeder, de suiker en een snufje zout door elkaar.
  4. Voeg de eieren en de zure room toe. Mix erdoor. Voeg daarna al mixend de gesmolten boter toe. Mix tot slot de espresso erdoor tot je een egaal beslag hebt.
  5. Giet het beslag in de vorm en strijk het glad.
  6. Bak de cake gedurende ± 20 minuten gaar.
  7. Laat de cake daarna even afkoelen op een rooster.
  8. Pak er een rond uitsteek vormpje bij en steek rondjes uit de cakeplak. Laat verder afkoelen.
  9. Ga verder met het maken van de frosting. Smelt de pure chocolade au bain-marie. Laat daarna wat afkoelen.
  10. Mix de boter twee minuutjes tot een luchtig geheel.
  11. Mix vervolgens de poedersuiker en de roomkaas erdoor.
  12. Mix tot slot de gesmolten chocolade erdoor tot een egaal geheel.
  13. Schep de frosting in een spuitzak en garneer de koffie-chocolade-cakejes ermee.
  14. Garneer de cakejes tot slot met de paaseitjes.



Het leuke aan deze chocolade koffie cakejes is dat je veel ‘restproduct’ overhoudt. Oftwel, de restjes cake die je overblijven nadat je de rondjes uit de cakeplak hebt gestoken. Lekker veel om te snoepen tussendoor dus! Maar goed, het eindproduct mag er ook zijn. Vooral de frosting maakt er in één klap een parmantig gebakje van. Leuk toch?

Ga jij ze eens maken?

Ps. Pin er gerust op los op Pinterest.

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

1 Comment

  • Reply
    Saskia
    10 april 2021 at 20:46

    Oh deze zien er overheerlijk uit! <3

  • Laat een berichtje achter