Koken

Easy peasy linzensoep met rookworst


Tijd voor het eerste recept van 2018; een lekker en makkelijk linzensoepje! Het grappige is dat dit receptje uit nood geboren is. Het was Eerste Kerstdag en we zouden die avond bij familie gaan eten. Ik had daarom niet veel bijzonders in huis gehaald. Maar op de dag zelf kregen we opeens erg veel zin in warme soep tussen de middag. Maar ja, alle winkels zijn natuurlijk dicht op Eerste Kerstdag. Jelm zat al op zijn telefoon te speuren of er ergens in de provincie misschien toch niet nog ergens een supermarkt open was, maar ik vond dat maar belachelijk. Laat mij maar lekker even rommelen in de voorraadkast. Ik kom bijna altijd wel iets tegen waar ik wellicht iets mee kan en zo ook toen. Jelm had er niet zoveel vertrouwen in, maar ik vind zulke uitdagingen juist hartstikke leuk. Ik kwam nog een verdwaald zakje met een restje rode linzen tegen en besloot dat als basis te nemen voor de soep. Tomatenpuree, ui, knoflook en bouillonblokjes heb ik standaard in huis en dat bleek samen meer dan genoeg te zijn voor een heerlijk soepje. Voor de blog heb ik ‘m opnieuw gemaakt en dit keer heb ik er ook wat rookworst aan toegevoegd. Een heerlijke combinatie en perfect voor zulke koude dagen als vandaag. 🙂 Vandaag deel ik dit super makkelijke receptje met jou. 🙂
Ingredienten 2

Ingrediënten

voor vier kommen

125 gram gedroogde rode linzen
1 klei blikje tomatenpuree (70 gram)
1 ui
1 teen knoflook
1 blokje groentebouillon
800 ml water
½ theelepel komijnpoeder
peper en zout
eventueel 1 kleine rookworst
eventueel wat crème fraîche en peterselie voor de garnering

Wat moet je doen:

  1. Snipper de ui. Verhit wat (olijf)olie in een soeppan en voeg de ui en het komijnpoeder toe. Bak dit een paar minuutjes.
  2. Pers de knoflook en voeg dit toe samen met de tomatenpuree. Bak dit een minuutje mee.
  3. Spoel de linzen af onder de kraan in een zeef.
  4. Voeg het water toe aan de pan, samen met het bouillonblokje en de linzen.
  5. Breng het geheel aan de kook en laat de soep een kwartier zachtjes koken met de deksel op de pan. Vergeet niet om af en toe eventjes te roeren.
  6. Snijd ondertussen de rookworst in kleine stukjes.
  7. Breng de soep op smaak met wat peper en eventueel een klein beetje zout.
  8. Pureer de soep mooi glad met een staafmixer.
  9. Voeg de stukjes worst toe aan de soep en verwarm de soep op laag vuur nog zo’n vijf minuutjes, zodat ook de worst lekker warm wordt.
  10. Garneer de linzensoep eventueel met wat crème fraîche en peterselie.

Makkelijke linzensoep 16
Makkelijke linzensoep 45
Makkelijke linzensoep 1
Makkelijke linzensoep 40
Makkelijke linzensoep 22
Makkelijke linzensoep 35
Makkelijke linzensoep 48
Dit soepje is vol van smaak en heerlijk dik, precies waar ik van houd. Eet je liever een iets dunnere soep? Voeg dan eventueel een klein beetje extra water toe. Ik heb ooit een keer eerder linzensoep gemaakt, maar dat was zoveel werk. Wel een heerlijke soep hoor, maar echt een klus om te maken. Dit soepje is minstens zo lekker, maar een stuk sneller klaar. Ideaal als je het mij vraagt. 🙂

Ga jij deze makkelijke linzensoep ook eens proberen? Laat me dan zeker weten wat je ervan vindt. 🙂

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter