Koken

Pittige pompoensoep met Garam masala kruiden en sinaasappel


Het is bijna koningsdag! Weet jij al wat je gaat doen? Ik ga waarschijnlijk richting de rommelmarkt. Met uiteraard een hele hoop rommel. Nou ja, voor mij dan. Hopelijk kan ik er andere mensen blij mee maken en verkoop ik wat. Dat zou fijn zijn en het ruimt lekker op. Maar het moet wel een beetje droog zijn morgen, anders blaas ik mijn plan af.

Natuurlijk kon ook dit jaar een oranje receptje niet uitblijven. Vorig jaar maakte ik heerlijke soesjes met sinaasappel, dit jaar ga ik voor totaal iets anders. Ik heb vandaag een heerlijk soeprecept voor je. Met pompoen, wortel, kokosmelk, sinaasappel en garam masala kruiden. Deze kruidenmix uit India laat deze soep niet alleen heerlijk smaken, maar ook super lekker ruiken. Echt, als je deze soep aan het maken bent kun je niet wachten tot hij klaar is zodat je kunt proeven.

Benieuwd naar het recept van deze heerlijke oranje pompoensoep? Lees dan verder.

Ingrediënten

voor ongeveer 6 kommen soep 

1 oranje pompoen
1 dikke wortel
1 ui
2 teentjes knoflook
2 theelepels garam masala kruiden
1 rode peper
1 sinaasappel
250 ml kokosmelk
1 groentebouillonblokje
750 ml water
een snufje zout
eventueel wat peterselie voor de garnering

Wat moet je doen:

  1. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de zaden met een lepel. De schil is gewoon eetbaar, dus die kun je laten zitten. Snijd de pompoen in blokjes.
  2. Schrap de wortel en snijd ‘m in stukjes.
  3. Snipper de ui. Hak de teentjes knoflook. Snijd het topje van de rode peper eraf en rol ‘m vervolgens tussen je handen zodat alle pitjes eruit vallen. Snijd de peper daarna in plakjes.
  4. Verhit een scheut (zonnebloem)olie in een soeppan en fruit de ui, peper, knoflook en de garam masala kruiden een paar minuutjes zachtjes aan.
  5. Gooi dan de pompoen en de wortel erbij en schep alles om.
  6. Giet het water in de pan en voeg het bouillonblokje toe. Voeg ook de kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook en laat de soep zo’n 30 minuutjes zachtjes koken zodat de groenten kunnen garen.
  7. Rasp ondertussen de schil van de sinaasappel en pers de vrucht daarna uit.
  8. Voeg de rasp en het sap toe aan de pan. Voeg ook een beetje zout toe naar smaak. Pureer het geheel vervolgens glad met een staafmixer.
  9. Garneer de pompoensoep eventueel met een beetje gehakte peterselie, een beetje kokosmelk en wat gemalen chilivlokken.







Deze pompoensoep is vrij dik en dat is precies waar ik dol op ben. Hou je meer van iets dunnere soepen? Voeg dan nog een scheutje extra water of kokosmelk toe.

Je proeft de frisheid van de sinaasappel heel goed terug en de garam masala kruiden zorgen voor een warme smaak. Deze soep is lichtpittig vanwege het pepertje. Houd je niet zo van pit? Je kunt natuurlijk ook een klein pepertje gebruiken of slechts de helft.

Wat denk jij van deze pompoensoep? Lijkt het je lekker? Mocht je ‘m ook gaan maken, laat me dan zeker even weten wat je ervan vindt. 🙂

 

 

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter