Koken

Kruidige gele paprikasoep met een vleugje kokos


Ik heb nu drie vrijdagen een soep op mijn blog geplaatst en daar ben ik ook afgelopen vrijdag weer vrolijk mee doorgegaan. Toch is er wel een verschil. De soeprecepten van de eerdere vrijdagen waren telkens afkomstig van iemand anders. Bloggers, de Allerhande.. Er zat geen enkel recept uit mijn eigen koker bij. Het leek me leuk om dit keer eens zelf wat te verzinnen. Ik nam gele paprika’s van de markt als basis en maakte daar een lekker soepje van met wat kruiden, kokosmelk en bouillon. Ik houd dit recept uiteraard niet voor mezelf, maar deel het vandaag met ook met jou. 😉
Ingredienten gele paprikasoep

Ingrediënten

4 gele paprika’s
2 aardappelen (ongeveer 250 gram)
1 ui
1 teen knoflook
1 theelepel kerrie
1 theelepel kurkuma
1 theelepel komijn
1 bouillonblokje
500 ml water
250 ml kokosmelk
zout
een scheutje (olijf)olie
wat chilivlokken

 Wat moet je doen:

  1. Was de paprika’s en snijd ze in stukjes. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Zet een grote soeppan op het vuur en verwarm hierin een scheutje olie. Voeg de ui en de knoflook toe en bak even aan. Gooi daarna de kerrie, kurkuma en komijn erbij en bak nog even mee.
  3. Voeg daarna de paprika’s toe en schep alles goed om. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de ingrediënten zo’n vijf minuutjes even zweten, zodat alle smaken goed in elkaar kunnen trekken.
  4. Voeg daarna het water, het bouillonblokje en de kokosmelk toe. Gooi ook de stukjes aardappel erbij en breng de soep aan de kook. Laat de soep twintig minuutjes koken.
  5. Pureer de gele paprikasoep daarna glad met een staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout en wat gemalen chilivlokken.

Gele paprikasoep 6Gele paprikasoep 3
Gele paprikasoep 7

De soep is precies geworden zoals ik gehoopt had. Kruidig, vol groente en niet al te dun dankzij de aardappel. Toch is het ook geen hele dikke soep. Hij is perfect als voorgerecht of voor tijdens de lunch. De soep was er bij ons snel doorheen in ieder geval, nog binnen twee dagen was er geen druppel meer over. Ik ga deze gele paprikasoep dus zeker nog eens maken. Doe je mee?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter