Koken

Kruidige kip met bacon en honing


Vandaag deel ik een van mijn favoriete bereidingen van kipfilet. Zoetig, kruidig en zoutig; deze kip heeft het allemaal. Door de kipfilet een tijdje in knoflook, olie en oregano te marineren krijgt het vlees een heerlijke smaak. Voor ik de kipfilets bak wikkel ik ze in zoutige bacon. Wat honig naderhand maakt het af. Die combinatie is zó ontzettend lekker. Tijdens het uitzoeken van de foto’s kreeg ik er acuut weer trek in. Het is wat mij betreft de perfecte combinatie tussen kruidig, zout en zoet. Ik vind het een heerlijk gerecht om in het weekend te eten, net even wat specialer dan een door-de-weeks-worstje. Ik vind het gerecht ook heel geschikt om te serveren als je gasten krijgt. Ik weet zeker dat het in de smaak zal vallen. Lees verder voor het recept.

Ingrediënten

voor twee stuks

2 kipfilets
8 à 10 plakjes bacon
1 eetlepel olijfolie
2 theelepels oregano
2 tenen knoflook
peper en zout
een paar kneepjes honing

ingredienten

 Wat moet je doen:

  1. Voeg de eetlepel olijfolie toe aan een kom. Pers de teentjes knoflook uit en roer ze door de olie. Voeg ook de oregano en wat peper en zout toe. Meng dit goed door.
  2. Voeg de kipfilets toe en verdeel de marinade over de kip. Dek de schaal af en laat deze het liefst een paar uur staan in de koelkast, als je daar tijd voor hebt. Zo kunnen de smaken extra goed in het vlees trekken.
  3. Wikkel de plakjes bacon om de kipfilets en zet vast met wat cocktailprikkertjes aan de zijkanten.
  4. Bak de kipfilets in ongeveer een kwartiertje gaar in een koekenpan. Houd het vuur laag. Zet eventueel de deksel op de pan, zodat je er zeker van bent dat de kip goed gaar wordt. Keer de kipfilets halverwege om met een tang. Extra olie toevoegen is niet nodig.
  5. Serveer de kip met royaal wat honing erover. Vergeet niet om de houten prikkertjes te verwijderen!

gemarineerde-kipkip-met-bacon-1kip-met-bacon-2 kip-met-bacon-4 kip-met-bacon-5 kip-met-bacon-6 kip-met-bacon-7 kip-met-bacon-8
Ik serveer de kip het liefste met aardappelpartjes en een salade. Maar wat ik er ook weleens bij heb gegeten zijn snijbonen uit de wok. Lekker met wat knoflook, paprika en ui. Smaakte ook heerlijk.

Eet smakelijk!

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter