Koken

Kruidige kipshoarma


Ik ben een trouwe kijker van het YouTube-kanaal Foodgloss, al vanaf het prille begin. Sterker nog, ik heb sinds de start geen enkele kookvideo van Frances gemist. Ik vind haar filmpjes leuk en laagdrempelig en zo kom je nog eens op iets nieuws. Ik heb al heel wat van haar recepten uitgeprobeerd. Soms was dat een groot succes en een enkele keer iets minder, maar zo gaat dat. Smaken verschillen tenslotte.

In november 2013 plaatste Frances een filmpje met haar recept voor kipshoarma. Een paar dagen daarna stond ik al in de keuken om het ook uit te proberen. Ik heb het recept aangepast naar mijn eigen smaak en heb het sindsdien al vele keren gemaakt. Ik vind het een hit! Het is bij ons thuis echt een feestmaal en ik maak het graag in het weekend of als ik eters krijg. Door het gebruik van vele kruiden verandert een doodgewoon kipfiletje opeens in heerlijke kipshoarma. Pitabroodjes, knoflooksaus en wat ijsbergsla maken het af. Benieuwd naar hoe ik kipshoarma maak? Lees dan gauw verder.

ingredienten

Ingrediënten:

Kipfilet (ik ga uit van één kipfilet per persoon)
1 ui
1 rode paprika
1 klein zakje ijsbergsla
knoflooksaus
pitabroodjes (ik vind die van de Jumbo het lekkerste!)

voor de kruidenmix:

3 theelepels knoflookpoeder
3 theelepels paprikapoeder
2 theelepels uienpoeder
2 theelepels komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel pimentpoeder
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel zout

Deze kruidenmix is meer dan genoeg voor drie tot vier kipfilets. Ik ben echter in staat om deze hoeveelheid op slechts twee kipfilets te strooien, want ik vind het heerlijk als het vlees zo kruidig is. Maar ik kan me voorstellen dat het voor sommige eters iets te veel van het goede is. Je kunt ook de helft van de kruidenmix gebruiken en de rest in een schoon voorraadpotje bewaren voor een volgende keer. Het is een kwestie van uitproberen en aanpassen naar je eigen smaak. Doe wat jou het lekkerste lijkt, dat doe ik ook altijd. kruidenmix-kipshoarma

Wat moet je doen:

  1. Voeg alle kruiden toe aan een kopje of een glas en roer dit door met een theelepeltje.
  2. Snijd de kipfilet in hele kleine pietepeuterige stukjes. Gooi alle kipstukjes in een kom en verdeel de kruiden erover. Het is het allerlekkerste om de kruiden even de tijd te geven om in het vlees te trekken. Dek de schaal af en zet de kip even weg in de koelkast.
  3. Snijd ondertussen de paprika in fijne blokjes en snipper de ui. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  4. Verwarm wat (olijf)olie in een wok- of hapjespan en voeg de kipstukjes toe. Schroei het vlees op een vrij hoog vuur even aan.
  5. Voeg daarna de ui en de paprika toe en bak nog even mee. Doordat de kip zo fijn gesneden is heeft het vlees slechts een paar minuten nodig om gaar te worden.
  6. Maak ondertussen de pitabroodjes lichtjes nat met wat water en bak ze daarna ongeveer vijf minuutjes af in de voorverwarmde oven.

Ik vind de kipshoarma zelf het allerlekkerste op een warm pitabroodje met wat ijsbergsla en knoflooksaus. Die saus kun je zelf maken, maar ik grijp zelf meestal naar een flesje van Calvé. Ik serveer er altijd aardappelpartjes en een salade bij.

kipshoarma-5kipshoarma-3kipshoarma-2kipshoarma-1kipshoarma-6

Eet smakelijk!

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter