Koken

Nestlé creatie | Witte chocolade taart met rode vruchten


Zaterdag ging ik aan de slag met baksel twee voor de Nestlé challenge. Ik vond het met recht een uitdaging, want om heel eerlijk te zijn bak ik niet zo vaak taarten. Ja, appeltaarten en kwarktaarten maak ik wel. Maar aan andere ‘meer ingewikkelde’ taarten waag ik me niet zo vaak. Ik ben meer van de cakes. Maar zaterdag ging ik ervoor en deed ik gewoon alsof ik meedeed aan Heel Holland Bakt. In gedachten hoorde ik Martine Bijl en André van Duin in koor roepen: klaarrrr? Bakken maar! De middag verliep trouwens ook een beetje zoals tijdens een aflevering van HHB. Sommige dingen lukten heel goed, andere zaken verliepen nogal klungelig. Zo leek het mij een goed idee om wat Smarties te vermalen in een keukenmachinetje. Bleek niet te kunnen, het eindigde als een soort gruis. Weten we dat ook weer. En zo waren er meer kleine struggles waar ik tegenaan liep. Maar eind goed al goed, want aan het einde van de middag kon ik mijn vorkje in een flink stuk taart prikken. Een taart bomvol Nestlé chocolade, gegarneerd met rode vruchten welteverstaan. Benieuwd naar mijn creatie en hoe je hem kunt maken? Lees dan vlug verder.
ingredienten

Ingrediënten:

voor het biscuit:
7 eieren
160 gram suiker
140 gram bloem
20 gram custardpoeder

voor de botercrème:
125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
125 gram poedersuiker
3 eetlepels water
rasp van een halve sinaasappel

voor de witte chocolade ganache:
200 gram witte chocolade
100 ml slagroom

verder nog nodig:
wat frambozen
wat aardbeien
wat Bros Bubbels
wat stukken witte Crunch Chcocolade van Nestlé
ongeveer 100 gram Rolo’s
twee eetlepels frambozen- of aardbeienjam

Wat moet je doen:

  1. Maak eerst het biscuit. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet drie springvormen van 20 cm in met wat boter en bekleed de bodems met bakpapier.
  2. Splits de eieren. Er mag geen spoortje eigeel bij het eiwit achterblijven. Klop het eiwit stevig met een mixer.
  3. Voeg de suiker toe en mix dit erdoor. Roer de eierdooiers even door in een apart kommetje en voeg dit vervolgens ook toe aan het opgeklopte eiwit. Roer dit er doorheen.
  4. Zeef de bloem en het custardpoeder boven de kom. Spatel dit eveneens door het beslag.
  5. Verdeel het beslag over de springvormen. Schuif de vormen in de warme oven en bak de lagen biscuit in ongeveer 12 à 15 minuutjes gaar.
  6. Ga ondertussen aan de slag met de witte chocolade ganache. Verwarm hiervoor de slagroom in een steelpannetje. De room hoeft niet te koken, maar moet wel flink warm zijn.
  7. Hak de witte chocolade in stukken en voeg dit toe aan een kom. Giet de warme slagroom erbij en roer net zolang tot alle chocolade gesmolten is. Zet de ganache eventjes in de koelkast tot je hem nodig hebt.
  8. Haal de cakes uit de vormen en laat ze afkoelen op een rooster. Ga ondertussen verder met het maken van de botercrème.
  9. Voeg de roomboter toe aan een beslagkom, samen met het water. Rasp de schil van een halve sinaasappel en voeg dit eveneens toe. Mix er met de mixer een glad geheel van. Voeg beetje bij beetje wat poedersuiker toe. Mix de botercrème zo’n vijf minuutjes voor een glad en romig geheel.
  10. Hak de rolo’s in stukjes en spatel ze door de botercrème.
  11. Pak de afgekoelde plakken biscuit erbij en besmeer een plak met jam. Strijk er vervolgens een laag botercrème over. Plaats een volgende plak biscuit. Smeer er weer jam en botercrème op. Plaats vervolgens de derde en laatste laag biscuit erbovenop. Druk dit een beetje aan.
  12. Pak vervolgens de witte chocolade ganache erbij en giet dit over de taart. Met een spatel kun je ook wat ganache aan de zijkanten van de taart aanbrengen. Dit hoeft wat mij betreft niet heel netjes, ik houd wel van een beetje messy. En daarbij krijg ik het ook in geen honderd jaar zo strak en perfect zoals in Heel Holland Bakt. 😉
  13. Garneer de taart met frambozen, aardbeien en Bros Bubbels. Ik brak ook wat witte Nestlé Cruch chocolade in stukken en plaatste dit op de taart.

nestle-taart-1nestle-taart-2
nestle-taart-5
nestle-taart-3
nestle-taart-8
nestle-taart-9nestle-taart-10
Tof taartje toch? Je ziet de calorieën er zo’n beetje vanaf druipen, maar dat heeft mij nog nooit ergens van weerhouden. Ik ben niet bang voor een paar extra calorietjes op zijn tijd. De taart is erg machtig, maar ook fris door het zomerse fruit. Als je een iets lichtere variant wilt maken kun je de botercrème ook vervangen door een beetje verse slagroom. Wat denk je, verschijnt deze Nestlé chocoladetaart binnenkort ook eens in jouw keuken?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter