Koken

Romige cranberry mousse met munt


Ik had het al gezegd, vanaf nu is het kerst op de blog! Ook dit jaar heb ik weer allerlei lekkere receptjes voor je bedacht. Spectaculaire hoofdgerechten verzinnen vind ik altijd het lastigste, maar lekkere baksels, soepen en toetjes, dat lukt me dan weer moeiteloos. Ik trap dit jaar af met een mega simpel maar lekker toetje: cranberry mousse.

Erg makkelijk om te maken en ook leuk om te serveren als onderdeel van een grand dessert, zoals ik eerder al eens gedaan heb.

Aan de bezoekersaantallen op de blog kan ik in ieder geval alweer goed merken dat de feestdagen eraan komen. Iedereen is op zoek naar inspiratie, zo leuk! Kun jij ook nog wel wat inspiratie gebruiken? Wie weet is deze cranberry mousse iets voor jou. ūüôā

Ingredi√ęnten

voor vier toetjes 

175 gram verse cranberries
¬Ĺ¬†sinaasappel (rasp en sap)
1 kaneelstokje
2 eetlepels water
80 gram suiker
250 ml slagroom
wat blaadjes munt voor de garnering

Wat moet je doen:

 1. Was de sinaasappel af onder de kraan en droog hem af. Rasp de schil van een halve sinaasappel. Snijd de sinaasappel daarna doormidden pers één helft van de sinaasappel uit.
 2. Gooi de rasp van een halve sinaasappel en het sap van een halve sinaasappel in een pannetje en gooi de cranberries, de suiker en het kaneelstokje erbij.
 3. Breng het geheel aan de kook en laat tien minuutjes heel zachtjes koken. Roer af en toe.
 4. Zet daarna het vuur uit en haal het kaneelstokje eruit.
 5. Pureer tot een egaal mengsel.
 6. Laat daarna een half uurtje afkoelen.
 7. Klop de slagroom stijf. Spatel vervolgens het afgekoelde cranberriemengsel door de slagroom.
 8. Schep de cranberry mousse in de glaasjes en garneer met wat blaadjes munt en een paar losse cranberries.

Tip

Wil je dit recept van tevoren maken? Je kunt prima het cranberriemengsel van tevoren maken en afgedekt bewaren in de koelkast. Het is het lekkerste om vlak voor het serveren de slagroom te kloppen en het koude cranberriemengsel erdoorheen te mengen. Zo heb je er op het moment zelf weinig werk van en smaakt het toetje op z’n lekkerst.


Terwijl ik deze blogpost zit te tikken kan ik eigenlijk niet wachten om nog zo’n toetje uit de koelkast te vissen. Het is zo lekker! En ook heel geschikt voor mensen die niet zo van dat mierzoete houden, want in dit toetje proef je de friszure smaak van de cranberries nog goed terug.

Natuurlijk zal dit toetje niet het enige dessert-recept zijn wat ik dit jaar ga delen. Er komen nog snel nog een paar andere lekkere en feestelijke toetjes aan.

Wat denk jij van deze cranberry mousse? En weet jij al wat je gaat maken deze kerst? Of wordt er voor je gekookt?¬†♥


Dit vind je denk ik ook leuk:

3 Comments

 • Reply
  Audrey
  11 december 2019 at 08:56

  Dit ziet er echt heerlijk uit! Met Kerst wordt er voor me gekookt – ideaal – maar ik ben wel nog van plan wat extra toetjes te maken. Die komen in mijn familie altijd wel op.

  • Reply
   Truusje - De Sandwichformule
   11 december 2019 at 09:46

   Ah, dat klinkt goed. Voor mij wordt er ook gekookt. Maar wat extra toetjes is inderdaad altijd een heel goed idee!

 • Reply
  Petra
  13 december 2019 at 11:36

  Waauw, ziet er heerlijk uit!!

 • Laat een berichtje achter