Ik heb weer een heel fijn recept voor je! Rare tijden of niet, eten moet je toch. En dan kun je maar beter een beetje lekker eten. 🙂 Ik deel vandaag het recept voor een pastaschotel met chorizo, tomaatjes, paprika, kaas en basilicum. Echt heel erg lekker bij elkaar, althans dat vind ik zelf. Jelm dacht daar anders over en wilde de schotel niet eens proeven. Hij heeft in tegenstelling tot mijzelf een ernstige hekel aan chorizo. Tja, mocht je dat ook hebben, dan kun je deze pastaschotel misschien beter skippen. Of de chorizo vervangen door salami, dat kan natuurlijk ook.
Om Jelm tegemoet te komen heb ik maar een extra maaltijd gekookt. Piepers, potje bieten en een hamburgertje, was hij ook weer tevreden. Lijkt deze pastaschotel jou wel heel lekker? Scroll dan zeker even naar beneden voor het recept.
Ingrediënten
voor drie à vier personen
250 gram (volkoren) penne of fusilli
1 blik tomatenblokjes
2 tenen knoflook
2 theelepels gerookt paprikapoeder
2 rode uien
200 gram chorizo
3 paprika’s
250 gram tomaatjes
100 gram geraspte kaas
handje basilicum
Wat moet je doen:
- Kook de pasta al dente.
- Snipper de uien. Snijd de chorizo in partjes. Snijd de paprika’s in blokjes.
- Zet een hapjespan op het vuur en verhit een scheutje olijfolie. Gooi de chorizo en de ui in de pan en laat een paar minuutjes rustig bakken.
- Pers de knoflook uit en voeg dit toe. Gooi ook het gerookte paprikapoeder erbij en bak een minuutje mee.
- Gooi de paprika erbij. Schep alles goed door en laat vijf minuutjes bakken.
- Voeg het blik tomatenblokjes toe en roer goed door.
- Scheur een handje basilicumblaadjes fijn en roer ze erdoor.
- Schep de pasta erdoor.
- Vet een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie en schep alles in de schaal. Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer de tomaatjes en verdeel ze over de pasta.
- Strooi de geraspte kaas over het geheel.
- Schuif de pastaschotel in de oven voor tien minuten zodat de kaas kan smelten. Garneer eventueel met nog wat blaadjes basilicum.
Voilà, voor je het weet staat er een heerlijke pastaschotel voor je neus. De chorizo geeft er meteen zoveel smaak aan. Echt heel erg lekker. Ik koop altijd een chorizoworst met een fijne structuur, dat vind ik zelf lekkerder dan zo’n hele grove worst. Maar smaken verschillen natuurlijk. Ik koop altijd deze van de Albert Heijn, van de Excellent lijn. Kleine tip van mij. 😉
Wat denk jij van deze pastaschotel met chorizo? Mocht je ‘m gaan maken, laat me dan vooral even weten wat je ervan vindt. 🙂
5 Comments
Audrey
26 maart 2020 at 08:37Wel flauw dat hij niet eens wilde proeven! Maar ach, dan was er wel meer voor jou natuurlijk!
Truusje
26 maart 2020 at 09:01Ja, vind ik ook wel flauw. Ik zou zeggen, altijd één hapje proeven, vind je het echt niet te nassen, dan hoef je het wat mij betreft nooit meer te eten. Maar ja, lukt niet altijd.
Rachel Kromdijk
27 maart 2020 at 16:40Dit ziet er weer echt enorm goed uit zeg wauw, ik ga je even volgen op Bloglovin!
Truusje
27 maart 2020 at 17:29Wat leuk, dankjewel!
Anny Wijma
7 april 2020 at 18:10Ik had al een tijdje voorgekookte bietjes in de groentelade liggen,en dat was het dan.Toen ontdekte ik jouw recept. Heerlijk, weet zeker dat ik bietjes op voorraad wil hebben om het weer te maken.