Koken

Romige frambozen desserts


Nu ben ik de hele tijd bezig met lekkere receptjes delen, maar je raadt het al… Ik heb zelf nog even geen idee welk toetje ik vanavond ga serveren na het gourmetten bij ons thuis. Jelm hoopt op tiramisu, ikzelf zat te denken aan deze panna cotta. Maar ik heb ook nog allemaal vers fruit in de koelkast liggen, dus misschien dat ik toch voor een pavlova ga. Of het receptje van vandaag, dat zou ook een hele goede optie zijn. Een romig en fris dessert van frambozen en slagroom op een bodem van Oreokoekjes. Wat vers fruit erop en opeens staat er een mega feestelijk toetje voor je neus. Heel makkelijk om te maken en je hebt er niet overdreven veel ingrediënten voor nodig. De supermarkten zijn vanmiddag open, dus voor iedereen die het ook even niet meer weet…. Dit is een aanrader. 🙂

Ingrediënten

voor vier frambozen desserts 

12 oreokoekjes (original)
30 gram roomboter
200 gram frambozen
3 blaadjes gelatine
250 ml slagroom
60 gram suiker
wat vers fruit voor de garnering (ik gebruikte frambozen, bramen, rode besjes en blauwe bessen)

Verder nodig: vier serveerringen. Die van mij kocht ik ooit eens bij de Action, maar je kunt ze ook vinden in kookwinkels en bij bol.com. Mijn serveeringen zijn niet zo hoog en hebben een diameter van 8 cm. Je zou eventueel ook serveerringen kunnen kopen die wat hoger zijn met een kleinere diameter. Dan krijg je wat hogere toetjes, ook leuk.

Wat moet je doen:

  1. Verkruimel de Oreokoekjes. Dit gaat het makkelijkste door ze te vermalen met een keukenmachinetje.
  2. Smelt de boter. Roer de boter door de koekkruimels.
  3. Zet vier schoteltjes klaar en plaats de serveerringen erop.
  4. Verdeel het koekjesmengsel over de ringen en druk dit voorzichtig aan met de bolle kant van een theelepel. Je bodempjes zijn nu klaar. Zet de schoteltjes nu even weg in de koelkast en ga verder met het maken van de frambozenvulling.
  5. Laat de blaadjes gelatine weken in een kom met koud water. Spoel de frambozen af onder de kraan en pureer ze fijn met een staafmixer of keukenmachine.
  6. Zet een zeef bovenop een pannetje. Giet de frambozenpuree door de zeef in het pannetje en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Druk al het sap in het pannetje.
  7. Verhit het frambozensap en breng tegen de kook aan. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze door het warme frambozensap. Zet het vuur daarna uit.
  8. Klop de slagroom lobbig met de suiker. Giet het frambozensap er rustig bij en mix dit erdoorheen tot je een egaal mengsel hebt.
  9. Pak de schoteltjes met de Oreo-bodem er weer bij. Giet het roze mengsel in de serveerringen op de Oreo-bodem. Zet de toetjes terug in de koelkast en laat ze minstens drie uren opstijven in de koelkast.
  10. Pak er een scherp schilmesje bij en snijd heel voorzichtig langs de binnenkant van de serveeringen. Til daarna heel voorzichtig de serveerringen omhoog.
  11. Garneer de frambozen desserts met vers fruit.
  12. Bij winkels zoals Hema en Blokker kun je rond de feestdagen altijd leuke feestelijke prikkertjes vinden. Die maken de toetjes helemaal af!





Schattig zijn ze hè? De frambozenvulling is friszoet en smaakt heel erg lekker bij de Oreokoekjes. Niet moeilijk om te maken, maar wel met een leuk resultaat.

Wat voor toetje ga jij vanavond serveren?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter