Als ik burrito’s maak, ga ik meestal voor dit recept met gehakt en een snelle zelfgemaakte tomatensaus. Maar de laatste tijd kies ik ook vaak voor kip in mijn burrito. Deze variant is nóg sneller klaar dan die met gehakt, omdat ik bij dit recept kant-en-klare tomaten passata gebruik. Super makkelijk dus, maar zeker heel erg lekker. Wil je deze burrito’s met kruidige kip ook eens proeven? Lees dan verder hoe je ze kunt maken.
Ingrediënten
voor 8 burrito’s
8 (meergranen) wraps
500 gram tomaten passata
2 kipfilets
ongeveer 3 theelepels cajun kruiden
1 teentje knoflook
1 ui
1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
1 klein blikje mais (200 gram)
ongeveer 100 gram geraspte kaas
scheutje olijfolie om in te bakken
eventueel een klein drupje honing of een theelepeltje suiker
Wat moet je doen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de paprika’s in kleine blokjes en snipper de ui. Snijd de kipfilets in blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan. Voeg de kip en de cajunkruiden toe en bak een paar minuutjes aan.
- Voeg daarna de ui toe en bak even mee. Pers het teentje knoflook uit en voeg eveneens toe. Gooi daarna de paprikablokjes erbij. Bak een paar minuutjes mee.
- Gooi vervolgens de tomaten passata erbij en laat de saus eventjes pruttelen. Ik voeg verder vaak nog een klein drupje honing toe, zodat de saus iets zoeter wordt. Je kunt ook voor een theelepeltje suiker kiezen.
- Voeg tot slot de mais toe en verwarm kort nog even mee. Zet daarna het vuur uit.
- Pak er een ovenschaal bij en vet die in met een beetje olijfolie.
- Verwarm de wraps even kort voor in de oven, koekenpan of magnetron. Volg de instructies op de verpakking. Ik pak mijn wraps altijd in met wat aluminiumfolie en verwarm ze even voor in de hete oven.
- Vul de wraps vervolgens met de vulling en rol ze op. Zet ze vast met een prikkertje en strooi de kaas eroverheen.
- Zet de ovenschaal voor ongeveer vijf minuutjes in de oven, tot de kaas gesmolten is.
Als je van pittig eten houdt, kun je natuurlijk extra cajunkruiden over de kip strooien. Ik gebruik geen extra zout, omdat de cajunkruidenmix die ik gebruik ook al zout bevat. Ik serveer deze burrito’s graag met wat frisse crème fraîche. Super lekker! Ga jij deze burrito’s ook eens maken?
No Comments