Koken

Snelle mini trifles met Licor 43 en vers fruit


Ik vind een trifle zo’n leuk toetje. Dit dessert komt oorspronkelijk uit Engeland en je kunt er eindeloos mee variëren. Officieel de bestaat de bodem uit cake. Verder kom je drank (vaak sherry), fruit en gele vla tegen. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor bijvoorbeeld lange vingers op de bodem, of wat je ook maar lekker vindt. In plaats van sherry koos ik voor Licor 43. Je kunt je trifle serveren in een grote glazen schaal, maar ik koos vandaag voor mini’s in weckpotjes.  Doordat deze toetjes uit verschillende laagjes bestaan zien ze er direct leuk uit. Ik maakte een lekker snelle variant, want ik gebruikte cake uit de supermarkt en vla uit een pak. Niet veel werk dus, maar dat doet niets af aan z’n looks. Vandaag laat ik je zien hoe je deze makkelijke toetjes op tafel kunt toveren.
Ingredienten mini trifle

Ingrediënten

voor 4 stuks

4 dunne plakjes cake
een scheutje Licor 43
250 ml verse slagroom
een scheutje vanillevla
300 gram fruit (ik gebruikte blauwe bessen, aardbeien en frambozen)
wat extra fruit voor de garnering
een drupje water
3 eetlepels suiker

Wat moet je doen:

  1. Doe het fruit in een pannetje. Voeg een drupje water toe en één eetlepel suiker. Zet het vuur aan en verwarm de vruchtjes zachtjes. Roer af en toe eventjes door.
  2. Laat ze een paar minuutjes koken, totdat er een mooie fruitsaus ontstaat. Blijft je ‘t heel waterig? Los dan een beetje maizena op in een drupje water en roer dit tot een papje. Voeg dit toe en roer het erdoor.
  3. Klop ondertussen de slagroom stijf met de resterende suiker.
  4. Snijd de cake in kleine blokjes. Verdeel de stukjes cake over vier glaasjes of weckpotjes.
  5. Sprenkel er wat Licor 43 over.
  6. Schep daarna wat van de vruchtensaus in de glaasjes.
  7. Maak daarna een laagje met de vanillevla.
  8. Schep daarna wat slagroom in de glaasjes.
  9. Maak de toetjes af met wat vers fruit.

Mini trifle 1
Mini trifle8
Mini trifle 5
Mini trifle 10
Mini trifle 3
Heel erg eenvoudig, maar het staat zo feestelijk! Je kunt er natuurlijk meer werk van maken door de cake zelf te bakken en zelf vla te koken. Maar dat hoeft natuurlijk niet. 😉 Ga jij deze leuke mini trifles ook eens maken?

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter