Koken

Snelle suikervrije kokosmakronen


Waar mijn vingertjes normaal altijd onmiddellijk naar de suikerpot grijpen tijdens het bakken, heb ik dat vandaag opnieuw niet gedaan. De suikervrije perencake had me zo aangenaam verrast dat ik nog wel een suikervrije uitdaging aandurfde; kokosmakronen. Ik kwam het recept voor deze kokosmakronen tegen op een ontzettend leuke blog die al behoorlijk lang volg. Het recept sprak me aan omdat het zo ontzettend simpel is en je maar weinig ingrediënten nodig hebt. Daar houd ik van! Vandaag deel ik het recept van blogger Marlous (of eigenlijk van het huisgenootje van Marlous), op mijn blog.
Ingredienten

Ingrediënten

150 gram kokosrasp
1 rijpe banaan
30 gram amandelmeel
3 eieren
snufje zout

Wat moet je doen:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Pureer de banaan tot moes, dit gaat het beste met een staafmixer, maar met een vork kan ook.
  3. Voeg het amandelmeel, de kokosrasp en het zout toe en spatel dit door de bananenpuree.
  4. Scheid de eieren zorgvuldig. Alleen het eiwit is nodig voor het maken van de kokosmakronen. Vang de eiwitten op in een vetvrije kom en mix ze met de mixer tot stijve pieken. Zorg ervoor dat er geen spoortje eigeel in het eiwit te bekennen is, want anders lukt het niet goed om het eiwit stijf te mixen.
  5. Voeg de eiwitten toe aan het bananenmengsel en roer dit door elkaar.
  6. Schep het beslag in bollen op een bakplaat met bakpapier. Ik draaide er met mijn handen bolletjes van en drukte die ietsje plat met een vork, maar je kunt het beslag ook met een lepel in hoopjes op de bakplaat scheppen.
  7. Schuif de bakplaat voor 15 à 20 minuutjes in de oven, tot de kokosmakronen goudbruin kleuren.

Suikervrije kokosmakronen 3Suikervrije kokosmakronen 7
Suikervrije kokosmakronen 6
Suikervrije kokosmakronen 1
Suikervrije kokosmakronen 5
Makkelijk receptje toch? Ik las op de blog van Marlous dat je eventueel ook wat proteïne met vanillesmaak (3 schepjes) aan het beslag kunt toevoegen, voor een iets zoetere smaak. Dat heb ik niet gedaan, omdat ik zulk spul niet in huis heb. Een klein beetje meer zoetigheid was echter wel lekker geweest. Als ik deze makronen weer eens ga bakken ga ik denk ik nog iets rijpere bananen gebruiken, want ook daar worden deze koekjes weer zoeter van. Ik vond het wel een heel leuk receptje om eens uit te proberen. Grappig dat je met zo weinig ingrediënten al koekjes kunt bakken. Ga jij deze suikervrije koekjes vol kokos ook maken?


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter