Wat voor temperatuur het buiten ook is, het weerhoudt mij er nooit van om mijn oven aan te zetten. Zelfs toen het afgelopen zomer bloedheet was kreeg ik het lumineuze idee om een cake te bakken en draaide ik fanatiek aan de temperatuurknop van mijn oven. Was toen niet het beste idee ooit, want ik fikte zo’n beetje m’n keuken uit, haha. Maar nu het hartje winter is, is het echter wél een heel goed idee om de oven aan te zetten. Wat extra warmte is nu wat mij betreft meer dan welkom. Ik besloot vanavond weer eens pompoen in mijn oven te parkeren, overgoten met sweet chilisaus. Wat pittige kip erbij, een paar zoete aardappelen, nog wat extra groente en voor je het weet heb je een heerlijk maaltje. Je hebt geen pan nodig, de oven doet al het werk. Het enige wat je moet doen is een beetje snijden. Makkelijk toch? Vandaag deel ik mijn recept.
Ingrediënten
voor 3 à 4 personen
1 kleine flespompoen
500 gram zoete aardappel
1 rode paprika
1 rode ui
1 klein blikje maïs
4 ½ eetlepel olijfolie
4 eetlepels sweet chili saus
2 theelepels cajun kruiden
2 kipfilets
zout
Wat moet je doen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de kip in blokjes. Gooi de kip in een kom en strooi de cajun kruiden erbij. Giet een halve eetlepel olijfolie bij de kip en schep het geheel eventjes door. Dek het kommetje af en zet het even weg in de koelkast.
- Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Schep de blokjes in een grote kom. Was de pompoen en snijd hem doormidden. Lepel het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes. Voeg ook de pompoen toe aan de kom.
- Voeg 4 eetlepels chili saus en 4 eetlepels olijfolie toe aan een kopje. Roer goed door. Giet de helft van het chili-olie-mengels bij de stukjes zoete aardappel en de pompoen en schep even om.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep de stukjes aardappel en pompoen erop. Voeg een klein beetje zout toe. Schuif voor tien minuutjes de oven in. Deze ingrediënten hebben de meeste tijd nodig om gaar te worden, vandaar dat ze wat eerder de oven in gaan.
- Snijd intussen de paprika en de ui eveneens in stukjes. Voeg de groente toe aan de kom. Giet de rest van het chili-olie-mengsel erbij. Laat de maïs uitlekken en voeg dit toe. Schep het geheel om.
- Haal de bakplaat met zoete aardappel en pompoen uit de oven en voeg de rest van de groente toe. Schep even om. Haal de kip uit de koelkast en voeg de stukjes gekruide kip ook toe aan de bakplaat.
- Schuif de bakplaat weer terug in de oven voor 20 minuutjes zodat alle ingrediënten kunnen garen.
Halverwege het maken van dit recept kreeg ik toch weer even mijn twijfels. Mag je nu wel of niet rauwe kip tussen de groente leggen en dat in één keer de oven inschuiven? Volgens mij is dat geen probleem, maar als ik ermee bezig ben ga ik toch altijd weer twijfelen. Opeens bedacht ik mij dat Albert Heijn met een initiatief op de proppen is gekomen voor eenieders prangende kookvragen; Allerhande Helpt. Je kunt daar naartoe appen met al je vragen. Ik besloot het eens te proberen en warempel, nog binnen drie minuten had ik mijn geruststellende antwoord; ik was goed bezig. Rauwe kip kun je rustig bij verse groente leggen, mits je het daarna maar goed verhit en gaart. Weer een twijfel minder. Lekker is dit recept ook nog, dus ik zou zeggen, probeer het eens. En mocht je tijdens het koken ook met een vraag zitten, app dan zeker even naar 06-48484040, werkt echt!
Ps. Benieuwd naar meer recepten met pompoen? Bekijk dan zeker dit ovengerecht met lamsworstjes eens en deze lekkere soep.
No Comments