Koken

Tagliatelle met kebabvlees


Toen Jelm en ik net verkering hadden kookte hij altijd wat bijzonders voor mij. Hij wilde me per se geen ‘saaie’ maaltijd met aardappels en groente voorzetten en was altijd in de weer met pasta en rijst. Heel lief. Pas later ontdekte hij dat ik net zo lief aardappels eet, net zoals hijzelf eigenlijk, haha.

Maar goed, hij probeerde dus vaak nieuwe recepten uit, die hij overal vandaan haalde. Op een keer had hij iets gezien met pasta en kebabvlees in een folder van een supermarkt. Het recept is afkomstig van de Friese kok Reitse. Jelm volgde zijn aanwijzingen op en het is niet bij die ene keer gebleven. Het gerecht behoort sindsdien tot onze grote favorieten. Ik heb het originele recept door de jaren heen een klein beetje aangepast, want ik voeg graag wat extra groente toe. Vandaag deel ik mijn versie met jullie.
ingredienten-tagliatalle-met-kebabvlees

Ingrediënten:

voor vier personen

500 gram gekruid kebabvlees (die van de Jumbo is heel lekker!)
1 rode, 1 gele en 1 groene paprika
een zakje fijngesneden groenten naar keuze van 250 gram (ik ging voor een zakje Thaise groente van de AH met prei en rode peper)
500 gram tagliatelle
2 uien
2 teentjes knoflook
1 eetlepel bloem
2 runderbouillonblokjes
350 gram Heinz tomato frito
wat tabasco naar smaak
peper en zout

Wat moet je doen:

  1. Zet een ruime pan met water op het vuur. Breng aan de kook en los hier de runderbouillonblokjes in op. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Mijn tagliatelle moest 8 minuutjes koken. Ga intussen verder met het maken van de tomaten-paprikasaus.
  2. Snijd daarvoor de paprika’s in kleine blokjes en snipper de uien fijn.
  3. Verhit wat olie in een hapjes- of wokpan en bak de uitjes en de paprikablokjes zachtjes aan. Pers de teentjes knoflook uit en verhit die even mee.
  4. Strooi er de bloem overheen en zet het vuur uit. Roer het geheel goed door en voeg dan de tomato frito toe. Schep vier eetlepels bouillon uit de pan met tagliatelle en voeg deze toe aan de saus.
  5. Zet het vuur weer aan en laat de saus nog kort eventjes koken. Breng op smaak met versgemalen peper en zout en een paar druppels tabasco naar smaak.
  6. Zet nog een wok- of hapjespan op het vuur en verhit hierin wat olie. Laat de pan goed heet worden. Schroei het kebabvlees eventjes aan op hoog vuur en draai het vuur daarna wat lager. Voeg het zakje met groente toe en schep door het vlees. Bak het vlees en de groente in zo’n tien minuutjes gaar.
  7. Giet de pasta af en serveer met de saus en het vlees.

tagliatelle-met-kebab-2tagliatelle-met-kebab-4
tagliatelle-met-kebab-5
tagliatelle-met-kebab-7
tagliatelle-met-kebab-6
Geloof mij, deze pasta is echt het maken waard. Jelm en ik hebben het al voor meerdere mensen gekookt en praktisch iedereen vond het lekker. Het kebabvlees is heerlijk kruidig en de saus is juist wat zoetig door de tomato frito. De tabasco zorgt voor een beetje pit en maakt het af. Echt een aanrader. Eet smakelijk!

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter