Koken

Tosti’s met chorizo, paprika en chilimayonaise


Ik maak eigenlijk zelden tosti’s, maar mijn ‘standaard lunch’ kwam me een beetje de neus uit. Dan zijn tosti’s natuurlijk een prima alternatief. Ooit heb ik een keer hele lekkere tosti’s gegeten bij Loods 5. Met chorizo, paprika, rode ui, kaas en chili-mayonaise. Een ontzettend lekkere combinatie, die ik daardoor altijd onthouden heb. Niet de meest gezonde lunch, maar zo af en toe hindert dat niks vind ik.

We hebben het hier over een super simpel receptje, maar zeker lekker genoeg om op de blog te delen dacht ik zo. Toch verliep het allemaal niet zonder slag of stoot, want tijdens het maken van deze heerlijke tosti’s ging mijn tosti-ijzer moeilijk zitten doen. Het apparaat wilde met geen mogelijkheid meer open. En dat terwijl de tosti er nog in zat. Wat een toestand. Jelm erbij, wij trekken aan dat loeihete ding. Niks leek te werken. Toen heb ik hem op het laatst maar kapot getrokken. Erg zonde, ik weet het. Goede nieuws was wel dat de tosti uit zijn benarde positie was bevrijd én ook nog prima eetbaar was. Geluk bij een ongeluk. 😉

Wil je deze heerlijke tosti’s met chili-mayonaise ook maken? Hierbij het super simpele recept.

Ingrediënten

een paar sneedjes brood
plakjes chorizo
plakjes kaas
1 rode ui
1 rode of gele paprika
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel chilisaus

Wat moet je doen:

  1. Zet je tosti-ijzer of grill-apparaat vast aan.
  2. Snijd de paprika in dunne reepjes en de snijd de rode ui in hele dunne ringen.
  3. Beleg de broodjes met een plak kaas, daarna wat paprika en ui, vervolgens wat plakjes chorizo en tot slot nog een plak kaas. Plaats er een snee brood bovenop en druk lichtjes aan.
  4. Smeer het tosti-ijzer of grill-apparaat lichtjes in met wat boter of olie, hierdoor blijft de tosti niet plakken.
  5. Rooster de tosti’s in het apparaat tot het brood krokant is en mooie grillstrepen heeft.
  6. Roer de mayonaise door de chilisaus en serveer dit erbij.


Tja, het ging dus allemaal niet van een leien dakje, maar tijdens de lunch stond er wel een heerlijke stapel met tosti’s op tafel. Eind goed, al goed. Het is dat mijn grill-ijzer de strijd niet heeft overleeft, anders zou ik deze tosti’s zeker snel weer eens maken.

Houd jij ook van tosti’s? En wat is jouw favoriete ingrediëntencombinatie?

 

 

 


Dit vind je denk ik ook leuk:

No Comments

Laat een berichtje achter